Drugi športi

FOTO: Fuglsang blizu skupne zmage

Beljak, 18. 06. 2009 17.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Jakob Fuglsang (Saxo Bank) je v prvi etapi 16. dirke Po Sloveniji naredil velik korak k osvojitvi slovenske pentlje.

Jakob Fuglsang
Jakob Fuglsang FOTO: Damjan Žibert

Uvodno etapo 16. izdaje dirke po Sloveniji je brez večjih težav dobil član danskega moštva Saxo Bank Jakob Fuglsang in si s prednostjo več kot dveh minut bržkone zagotovil skupno zmago na dirki Po Sloveniji. Najbližje razpoloženemu kolesarju je bil Novomeščan Tomaž Nose (Adria Mobil), ki je ciljno črto v Beljaku prevozil kot drugi. "V Slovenijo sem prišel z mešanimi občutki. Na dirki Dauphine Libere, ki sem jo končal na sedmem mestu, sem videl, da sem v dobri formi, toda bal sem se, da bom preutrujen. Res nisem bil stoodstoten, toda vseeno dovolj močan, da sem premagal konkurenco. Odločilen je bil vzpon na Vršič, ko sem začel napadati in v tretjem poskusu tudi uspel. Rumene majice ne mislim sleči do konca dirke," je samozavesten Danec, ki mu napovedujejo blestečo kariero.

"Najbrž je zmagovalec odločen, saj je Fuglsang odličen kolesar, član izkušene ekipe, ki je svojo kakovost dokazal prejšnji teden v Franciji. Nam preostane boj za drugo mesto, sam pa bom zadovoljen, tudi če bom tretji. Danes se mi je poznalo, da tako dolgih etap ne vozim, takšne razdalje ne kolesarim niti na treningih. V zaključku mi je zmanjkovalo moči, toda vesel sem, da sem zadržal drugo mesto," je po koncu prve etape povedal Nose. Tudi drugi slovenski kolesarji so se na uvodni etapi izkazali. Tako je na tretjem mestu prvo etapo končal Mitja Mahorič (Radenska KD Finančna točka), četrti pa je bil Gregor Švab (Sava Kranj). Po prvi etapi je jasno, da je Fuglsang ta hip premočan za kompletno konkurenco, tako da ga bodo do nedelje konkurenti težko ujeli.

V petek bo na sporedu etapa od Kamnika do Ljubljane, zmagovalec naj bi se odločil na zaključnem vzponu na Ljubljanski grad.

Izidi:

1. Jakob Fuglsang (Saxo Bank)
2. Tomaž Nose (Adria Mobil)
3. Mitja Mahorič (Radenska KD Finančna točka)
4. Gregor Švab (Sava Kranj)
5. Dario David Cioni (ISD Neri)
6. Gorazd Štangelj (Liquigas)
7. Domenico Pozzovivo (CSF Group - Navigare)
 

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

medan
18. 06. 2009 23.29
Za trening je odpelal vršič 2x, pa so ga posneli.
andrewsi
18. 06. 2009 21.46
kaj pa dela slika janija tukaj gor? kaj ma on z dirko po sloveniji...?