Drugi športi

Španija z novim preobratom do druge zmage nad Slovenijo

Laško, 06. 03. 2021 21.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
1

Slovenska futsal reprezentanca je tudi na drugem medsebojnem obračunu s Španijo v kvalifikacijah za EP 2022 povedla, a je zvezdniška zasedba v Laškem tako kot v začetku februarja v Madridu uprizorila preobrat za končno zmago z 2:1. Za vodstvo Slovenije je v 18. minuti zadel Nejc Hozjan, pod oba gola Španije pa se je podpisal Chino.

Alen Fetić (na fotografiji) je bil s soigralci spet blizu velikemu podvigu.
Alen Fetić (na fotografiji) je bil s soigralci spet blizu velikemu podvigu. FOTO: Damjan Žibert

Slovenska reprezentanca je na svoji četrti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo v Laškem v skupini 6 izgubila proti Španiji. Naslednjo tekmo bodo izbranci Tomislava Horvata igrali v torek v Švici. Slovenija, ki je proti istemu tekmecu in sedemkratnemu evropskemu prvaku pred dobrim mesecem v Madridu izgubila z 1:3, je tudi tokrat v prvem polčasu dobro igrala in v 18. minuti povedla prek Nejca Hozjana, s prednostjo pa je šla kljub nekaj priložnostim Špancev tudi na glavni odmor.

Španci pa so prednost Slovenije izničili v 24. minuti prek China. Favoriti so sicer imeli precej več strelov, dvakrat zadeli tudi okvir vrat, pritisk Špancev pa se je obrestoval v 38. minuti, ko je še drugi zadetek na tekmi dosegel Chino, ki je zadel skoraj iz mrtvega kota z desne strani. Na uvodnih dveh tekmah kvalifikacij je Slovenija v gosteh ugnala Latvijo (1:0), doma pa Švico (12:1).

Evropska nogometna zveza (Uefa) je za tokratno kvalificiranje za evropsko prvenstvo uvedla nov sistem tekmovanja. Dvaintrideset reprezentanc igra v osmih skupinah, v vsaki se ekipe pomerijo med sabo doma in na tujem. Mesto na Euru si bo zagotovilo osem prvakinj skupin, šest najboljših drugouvrščenih zasedb, za zadnje prosto mesto pa se bosta v dveh tekmah pomerila še sedma in osma drugouvrščena ekipa iz posameznih skupin.

Koronavirus pasica november

Izidi kvalifikacij za EP 2022:

- skupina 6:
Slovenija ‒ Španija 1:2 (1:0)
Hozjan 18.; Chino 24., 38.

- že odigrano:
Švica ‒ Latvija 2:4

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

- skupina 2:
Francija ‒ Rusija 2:3
Gruzija ‒ Armenija 5:0

- skupina 4:
Srbija ‒ Severna Makedonija 1:1

- skupina 7:
Finska ‒ Italija 2:4

- skupina 8:
Portugalska ‒ Češka 3:3
Norveška ‒ Poljska 0:3

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kozorog123
07. 03. 2021 09.06
Čestitke Sloveniji za odlično borbo. Edini napaki na tekmi sta bili številne podajo v prazno izstrošenega Totoškoviča in pa dva prejeta gola iz povsem iste pozicije vratarja Bratkoviča (vedno ga je dobil skoraj iz mrtvega kota).