Drugi športi

Litija in Dobovec za naslov v pokalnem finalu

Podčetrtek, 07. 05. 2021 19.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
0

Ekipi Litije in Dobovca sta finalista futsalskega pokala Term Olimia. Litijani so na zaključnem turnirju v Podčetrtku v prvem polfinalu premagali Hišo daril Ptuj (3:2), branilec naslova Dobovec pa je bil kar z 9:4 boljši od Oplasta Kobarida.

Dobovec (na fotografiji vratar Damir Puškar) se bo za drugo finalno vozovnico pomeril z Oplastom iz Kobarida.
Dobovec (na fotografiji vratar Damir Puškar) se bo za drugo finalno vozovnico pomeril z Oplastom iz Kobarida. FOTO: Damjan Žibert

V prvem polfinalu je Thomas Pihler je v sedmi minuti Ptujčane popeljal v vodstvo, tri minute pozneje pa je Jonhn Lennon izid izenačil na 1:1. V 24. minuti so igralci s Ptuja znova vodili, ko se je med strelce vpisal Borut Ručna, toda Lennon je znova izničil prednost, ko je zadel še v 28. minuti. Odločilni zadetek je v 35. minuti dosegel Tine Šturm.

V drugem polfinalu so bili v veliki vlogi favorita Dobovčani, povedli so že v tretji minuti prek Žige Čeha, prednost pa podvojili v isti minuti prek Luke Perića. Že na 3:0 je v peti minuti s šestmetrovke povišal Čeh, Perić pa je le nekaj sekund zatem zadel že za 4:0. Nejc Kovačič je v osmi minuti zmanjšal za ostanek Oplasta, toda Teo Turk je le nekaj trenutkov pozneje spet povečal prednost Dobovca. Rok Mordej je v deseti minuti zadel že za 6:1, festival golov je nadaljeval Jure Uršič minuto pozneje za 6:2, v 15. minuti pa je bilo že 7:2 po novem golu Mordeja.

V 32. minuti je Perić dosegel še svoj tretji gol na tekmi za 8:2, Uršič pa je v 37. minuti zmanjšal zaostanek na 3:8. Toda v isti minuti je Blaž Gorinšek dosegel nov gol za Dobovec in izid 9:3. Končni izid je v 40. minuti postavil Kovačič.

Finale bo v soboto ob 19.00.

Koronavirus pasica nova

Pokal Terme Olimia, polfinale:

Oplast Kobarid ‒ Dobovec 4:9 (2:7)
Litija ‒ Hiša daril Ptuj 3:2 (1:1)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.