Drugi športi

Gajser nabrušen za novo sezono: Takšnega začetka še nisem imel

Ljubljana, 12. 02. 2020 12.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
David Stropnik
Komentarji
15

Čeprav je do prve dirke nove sezone svetovnega prvenstva v motokrosu še nekaj časa, dirkači bodo tekmovalno leto 2020 začeli 1. marca, je svetovni prvak Tim Gajser že zdaj nared. V Ljubljani je razgrnil svoje načrte in pričakovanja, v prihajajoči sezoni pa ima samo en cilj: ubraniti naslov najboljšega v elitnem razredu MXGP.

Več videovsebin
  • Pogovor s Timom Gajserjem pred začetkom nove sezone v razredu mxgp
    00:43
    Pogovor s Timom Gajserjem pred začetkom nove sezone v razredu mxgp
  • Izjave Tima Gajserja na novinarski konferenci AMZS pred začetkom nove sezone motokrosistov
    04:28
    Izjave Tima Gajserja na novinarski konferenci AMZS pred začetkom nove sezone motokrosistov
  • Izjave Jana Pancarja na novinarski konferenci AMZS pred začetkom nove sezone motokrosistov
    01:43
    Izjave Jana Pancarja na novinarski konferenci AMZS pred začetkom nove sezone motokrosistov
  • Izjave Jake Peklaja na novinarski konferenci AMZS pred začetkom nove sezone motokrosistov
    01:02
    Izjave Jake Peklaja na novinarski konferenci AMZS pred začetkom nove sezone motokrosistov
  • Izjava predsednika AMZS Antona Breznika pred začetkom nove sezone motokrosistov
    01:23
    Izjava predsednika AMZS Antona Breznika pred začetkom nove sezone motokrosistov
  • Izjava vodje za področje avtomotošporta pri AMZS Luke Mežana pred začetkm nove sezone motokrosistov
    01:33
    Izjava vodje za področje avtomotošporta pri AMZS Luke Mežana pred začetkm nove sezone motokrosistov
Daljši pogovor našega Davida Stropnika s Timom Gajserjem si boste lahko ogledali v sredini večerni informativni oddaji 24UR.

"Sezona se je že začela in sem zelo zadovoljen. Takšnega začetka še nisem imel, vedno sem se lovil na pripravljalnih tekmah. Honda je pripravila res dober motor, prvi pokazatelji so res dobri. Začelo se bo zares in komaj čakam. Vem, na čem moram še delati, treniral bom na polno in bom stoodstotno pripravljen na prvo tekmo," je na sredini novinarski konferenci krovne zveze AMZS dejal najboljši slovenski dirkač Tim Gajser.

Letos ima novega sotekmovalca, Avstralca Mitcha Evansa, s katerim sta se v pripravljalnem obdobju izkazala za zelo močno navezo. Dobila sta vse tri dirke odprtega italijanskega prvenstva, Gajser dve.

Gajser (na fotografiji) ob prihodu na sredino novinarsko konferenco v prestolnici.
Gajser (na fotografiji) ob prihodu na sredino novinarsko konferenco v prestolnici. FOTO: 24ur.com

'Ko uživaš in se imaš dobro, pridejo tudi rezultati'
"Je vrhunski voznik, kar je pokazal že v MX2. Zdaj imamo v Hondi HRC dva vrhunska voznika in pred nami je res dobra sezona," je o novostih v svoji ekipi dejal Gajser. Pojasnil je, da ne sme razkrivati preveč skrivnosti novega motorja, je pa nakazal, da gre za povsem nov dirkalnik.

"Takoj sem se na njem počutil domače. Novo je vse, od A do Ž. Ko uživaš in se imaš dobro, pridejo tudi rezultati," razmišlja svetovni prvak in dodaja: "Nikoli ni tako dobro, da se ne bi mogel še izboljšati. Tudi kot svetovni prvak se lahko še izboljšaš."

'Čuden' začetek v Evropi
Sezona se bo začela 1. marca v Matterley Basinu v Veliki Britaniji, kar pomeni, da prvič po več letih karavana sezono začenja v Evropi. Na koledarju SP je 20 dirk, od klasičnih, tudi italijanskih, kjer se zaradi svojih navijačev počuti kot doma, pa do novih, kot sta Džakarta ali poligon KymiRing na Finskem.

"Sezona bo zelo naporna, veliko tekem nas čaka. Začenjamo v Evropi, kar je malo čudno. Upam, da bo marca v Angliji v redu, vreme zna biti čudno. Cilj pa je seveda ubraniti naslov svetovnega prvaka, dal bom vse od sebe, da mi to uspe. Poleg tega pa bi rad užival in vozil sproščeno, tako da lahko vozim zelo hitro," je načrte razkril lani najboljši na svetu.

Pancar: Imam še dva tedna časa za zadnje popravke
Poleg SP bo odpeljal še dve dirki za DP, v načrtih ima Orehovo vas in Slovenske Konjice, več pa mu zgoščen koledar SP ne bo dovoljeval. Poleg Gajserja bo na SP nastopal še Jan Pancar, ki je že lani opozoril nase v razredu MX2. Zdaj bo skušal nastope v tem razredu še nadgraditi, poškodba zapestja je že preteklost, v prihodnosti pa ga čaka dirkanje z novo ekipo in novim motorjem. Zdaj bo na KTM, prej je dirkal z yamaho.

"Postavitev motorja je malo drugačna, kar mi zaradi višine ustreza. A bistvene so malenkosti v nastavitvah, zaradi katerih ti potem motor bolj ustreza. Pred sezono smo imeli nekaj več testiranj, na pripravljalnih dirkah še nisem bil najbolj zadovoljen. A imam še dva tedna časa, da do prve dirke to popravim," je dejal Pancar. Načrtuje udeležbo na vseh evropskih dirkah, morda pa bo glede na rezultate v sezoni padla še odločitev za katero od oddaljenejših dirk.

Komaj 13-letni Peklaj na tekme evropskega prvenstva
Najmlajši mednarodni udeleženec dirk pod okriljem AMZS bo 13-letni Jaka Peklaj, ki bo tekmoval v razredu do 85 ccm v evropskem prvenstvu.

"Letos sem bil prvič na pripravah na Sardiniji, s Klemnom se res dobro razumeva. Dobro sva se ujela," je o sodelovanju z lani upokojenim dirkačem Klemnom Gerčarjem opisal mladi dirkač, ki nastopa v njegovi ekipi.

"Nastopil bom na evropskem prvenstvu, cilj je, da bi uvrstil v Loket, kjer bi se rad uvrstil na stopničke. V državnem prvenstvu pa bi rad prišel do naslova državnega prvaka," še dodaja Peklaj, ki bo imel domači vrhunec sezone konec marca na dirki evropskega prvenstva v Brežicah.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Zantaja
14. 02. 2020 17.54
-1
tim je res pravi maher,pa se motor ima letos top.samo ,da poskodb nebi bilo pa je spet prvak.
tovarišinajuriš
12. 02. 2020 14.07
+26
...bilo je lepo,ko je začenjal v državnem,pa kot mladinec,pa svetovni v MX 2;pa MX...bil v Italiji večkrat - Trentino,Imola; Češka - Loket 2x...smo navijali do nezavesti - sirene,motorke, prva zastava 1.5 x 3m na 9m višine, dimna kulisa v rumeni in rdeči,njegovi navijači smo bili najbolj glasni (in najbolj žejni,hehe)- Belokranjci in Štajerci smo se res dobro ujeli,po nas poimenovan ovinek na progi Pietra Murata(Trentino) - Curva Slovena(Slovenski ovinek,da ne bo narobe razumljeno),res je težko zdržat tri dni,ampak...še bomo šli in Tim bo imel z naše strani vedno podporo,škoda je le,ker mu ne ostaja več toliko časa za druženje z navijači,čeprav ga lahko vidite na dirkah DP ali pokala,sploh z otroci se Tim dobro šteka(zato kot navijač naprošam stare junce,da se ne rinejo v prvi plan) - priporočam vam,da si ogledate kakšno dirko...-------- GREMO 243 -------GAS DO KONCA-------seveda bomo navijali za vse naše tekmovalce,sploh za Jako Peklaja,GREMO 123 ---GAAAAAAAAAAAAAS------- lep pozdrav iz Bele krajine...
DeBill
12. 02. 2020 14.11
+10
Ja, divje je. Zarad tega sem ta malo motroko dal zrihtat, k sm jo mislu proč vreč, k se tko dere. Stari junci smo za h kozarcu, nas je pokojni Vojc vedno nazaj vlekel.
AS1983
12. 02. 2020 13.55
+18
Da bo zdrav, motiva mu ne manjka, pa cim manj poskodb
Prototip
12. 02. 2020 13.44
+39
Edina konkurenca mu je Herlings,če bo njega zmazal,bo prvak.....pa brez poškodb....💪💪💪💪
MxMx
12. 02. 2020 14.04
+16
ne pozabi na Cairolija.. res da še ni 100% vendar je tukaj :)
DeBill
12. 02. 2020 14.09
+6
če bo Tim v formi prve sezone MXGP, bo Herlingsa pospravil za malico.
tistntadruj
12. 02. 2020 21.58
+7
mislim ,da cairoli nima več možnosti za vrh.... leta, poškodba, forma ....
MxMx
17. 02. 2020 08.58
tistntadruj ti očitno ne spremljaš mxgpja in govoriš nekaj na pamet, po ogledu dirk za italjansko prvenstvo :)
Hayek
12. 02. 2020 13.36
-44
gremo Timi. jaz mu pravim (seveda ljubkovalno in z vsem spoštovanjem) Gajser - šmajser. GOOOOO
žutaresnica
12. 02. 2020 14.08
+48
Dej ne bleferi, Korlu in ostalim tud skoz ljubkuješ, sram te bodi!
žutaresnica
13. 02. 2020 07.32
+11
Nimam besed, itak se že sam dovolj grdo promoviraš, upam da te končno že blokirajo za vedno!
kianolog
12. 02. 2020 13.26
+5
Najboljše nič govorit prezgodaj. Odkar sta se nehala fajtat s Cariolijem mu je forma vztrajno padala ... Pripravljenost? Vidlo se bo na prvih petih dirkah.
DeBill
12. 02. 2020 13.20
+15
Tejmo Timi, gasa. Oper jih tko, da jim ne bo nič jasno, ti si tega ne samo sposoben, ti i tega vajen. Potem pa naslednje leto v ZDA med najmajstre. Kolk motorka brez lista poje v roki na dirki. Pooooooooje. Slišiš po zvoku drugih, kdaj se bliža Timi, da jo nažgeš.
Drugorazredni
12. 02. 2020 13.15
-14