Drugi športi

Gajser poziva motoriste: Storite nekaj zase in ostanite doma

Ljubljana, 07. 04. 2020 14.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
David Stropnik
Komentarji
8

Kot številni športniki je tudi svetovni prvak v najmočnejšem razredu motokrosa Tim Gajser ostal brez dirk in zaradi karantene v Sloveniji seveda doma. Trenutno se zdi, da se bo sezona začela junija v Rusiji, a to se glede na potek pandemije koronavirusa še lahko spremeni.

Seveda se nekaterim zdi to nepravično do dirkačev zaradi različnih možnosti treningov v različnih karantenah držav po svetu, a preložitev celotne sezone je po drugi strani nepoštena do pokroviteljev in organizatorjev dirk, ki v to vlagajo veliko denarja. Na udaru so tudi navijači, ki bi v depresivnosti karantene še posebno potrebovali razvedrilo, kot ga na primer prinaša spremljanje dirk.

"Čas preživljam kot vsi ostali, pretežno doma," je za našo televizijo povedal Tim Gajser. "Treniram normalno, sem način treninga prilagodil trenutnim razmeram. Uporabljam domač fitnes, ki pa mi omogoča, da se kondicijsko pripravljam, kot bi se sicer. Enkrat na teden grem na motor, da ohranjam kondicijo in občutek na motociklu. Časi niso rožnati, a se trudimo iz tega potegniti čim več pozitivnega," je nadaljeval.

Gajser (na fotografiji) med treningom v domovini lani poleti.
Gajser (na fotografiji) med treningom v domovini lani poleti. FOTO: David Stropnik

Pripravljen tudi na virtualno dirko, motoriste pa poziva, da naj ostanejo doma
"Glede nadaljevanja sezone je veliko govoric in tudi uradni urniki za tekme v nadaljevanju sezone. Osebno pa mislim, da se bo to še spremenilo. Seveda bo odvisno od tega, kako se bodo razmere odvijale. Še posebno zato, ker so v vsaki državi razmere drugačne in drugačni tudi pogoji za trening. V najslabšem primeru je žal mogoče tudi, da letos sploh ne bomo tekmovali. Seveda upam, da bomo, saj komaj čakam na tekme. Navajen sem potovati preko celotne sezone in vsak konec tedna dirkati, zato je sedaj težko tako zame kot vse športnike. A vsi skušamo iz tega potegniti kaj pozitivnega in gledati iz druge perspektive. Predvsem pa lahko vsi le upamo, da se bodo razmere izboljšale in bomo lahko začeli tekmovati."

Po vzoru dirkačev motoGP bi lahko tudi v mxgp sledila kakšna virtualna preizkušnja in Gajser pravi, da bi se je z veseljem udeležil, sploh glede na to, da v videoigri MXGP PRO lahko nastopa tudi s svojim likom. Ob tem je vse kolege motoriste pozval, da naj v časih predpisane samoizolacije ostanejo doma in se pripravljajo s pomočjo nasvetov, ki jih na spletu delijo številni znani trenerji in športniki.

"Ostanimo doma zaradi svojega zdravja in zdravja drugih. Tudi če nimate fitnesa, se lahko v tem času pripravljate doma, saj je na družbenih omrežjih veliko posnetkov športnikov in trenerjev o tem, kako doma skrbeti za dobro pripravljenost. To je idealen čas, da naredite nekaj za sebe, da boste potem bolje telesno pripravljeni in boste z večjim užitkom vozili na motokros progi," je sklenil Gajser.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ggargamell
08. 04. 2020 09.34
-3
revck en k ma doma za hiso kros progo izi je nemu bit pametn
MxMx
08. 04. 2020 09.45
+5
ti si sam sebi že odgovoril s svojim nick name-om :) jaz bom samo dodal še, da foušija škodi :D
ggargamell
08. 04. 2020 12.41
-1
nisem mu fouš še privoščil sem mu vse pa za razliko od vas saj prek tv spremljal dirke .. sam ne razumem zakaj morajo bit sedaj pametni pa se nekaj ven metat in pametovati drugim ...
Tomy Bananas
07. 04. 2020 17.25
-2
Potem pa dragi moj ne treniraj z motorjem kajti nerabimo te na intenzivni negi v času virusa.
MxMx
08. 04. 2020 08.49
+10
česa ne razmumeš? fant mora ohranjati kkondicijo na motorju in občutek za motor, ker v nasprotnem primeru tvega poškodbe ob povratku na dirke ! pa verjemi, prej se boš ti poškodoval na pločniku ;)
BlackLight
07. 04. 2020 15.53
-3
Vse lepo in prav, ga občudujem zarad njegovih uspehov, ampak njegov Instagram story zadnje čase skoz objavla kako kolesari koliko vem pa je tudi to prepovedano :)
.jezdimir
07. 04. 2020 16.04
+0
Upam da ti Tim ne ostaneš doma ko se bo šlo zares, zevedaj se da je prav zdaj ko je manj bedastih mul s telefoni v rokah na cesti pravi raj za nas motoriste, korona nas bistveno manj ogroža kot nesposobni vozniki, cesta ni brezpotni raj kot ga poznate motokrosisti, želim ti ševeliko uspeha v prihodnje
Pan1
07. 04. 2020 16.39
+22
Jezdimir. Tudi motoristi, niste vsi biseri. Sploh sedaj, jo je asfalt še tak tak. Pazite na sebe in druge . Gajser vozi kolo v svoji občini ki ima kilometre cest, brez naselja.