Drugi športi

Gajser prevzel skupno vodstvo, po pritožbi zmaga Seewerju

Milano, 27. 09. 2020 17.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prireditelji dirke svetovnega prvenstva v motokrosu v Mantovi so po pritožbi spremenili vrstni red v drugi vožnji, posledično pa se je spremenil tudi vrstni red v seštevku dirke. Zmagal je tako Švicar Jeremy Seewer in ne Španec Jorge Prado, Tim Gajser pa je končal na četrtem mestu in ne na tretjem.

Danes je v Mantovi potekala prva od treh dirk na istem prizorišču, kot je v tej nenavadni koronski sezoni že postalo običajno. Danes je bila na sporedu VN Lombardije, v sredo bodo motokrosisti vozili VN Mantove, naslednjo nedeljo pa še VN Evrope. Tim Gajser danes dirke v prvi vožnji ni najbolje začel, po slabem startu se je moral prebijati iz ozadja. Do konca je sicer napredoval na osmo mesto, a predaleč od najboljših. Njegov najresnejši konkurent v boju za naslov prvaka Italijan Antonio Cairoli je bil tretji, na drugem mestu je vožnjo končal Španec Jorge Prado, zmagal je Švicar Jeremy Seewer.

V drugi vožnji pa je Gajser opravil precej bolje in se na polovici mimo Prada prebil v vodstvo in ga zadržal do konca. Drugi je bil Prado, tretji pa Francoz Romain Febvre. V drugi vožnji pa je imel podobne težave kot Gajser v prvi Cairoli, Italijan je namreč iztržil le 15. mesto. Skupno na dirki je slavil Prado s 44 točkami, Seewer je bil drugi s 40, Gajser pa tretji z 38. A tako je bilo le nekaj časa, prireditelji dirke svetovnega prvenstva v motokrosu v Mantovi so po pritožbi spremenili vrstni red v drugi vožnji, posledično pa se je spremenil tudi vrstni red v seštevku dirke.

Gajser je ostal zmagovalec druge vožnje, pritožbe pa so spremenile vrstni red za njim. Prado je tako padel na četrto mesto, s tem pa tudi izgubil skupno zmago. V seštevku dirke je namreč po novem vrstnem redu druge vožnje slavil Seewer s 45 točkami, pred Gajserjem pa sta končala še Nizozemec Glenn Coldenhoff in Prado, oba sta zbrala po 40 točk. Gajser je dirko končal z 38 točkami po osmem mestu v prvi vožnji in zmagi v drugi, kar je po novem zadoščalo za četrto mesto. Skupno pa je Gajser ostal novi vodilni v seštevku. Ima 316 točk, prehitel je doslej vodilnega Italijana Antonia Cairolija (311), tretji je Seewer s 300 točkami.

Drugi slovenski dirkač v Mantovi je bil Jan Pancar v razredu MX2. Po daljšem času je ostal brez točk, bil je 25. v prvi vožnji in 29. v drugi, skupno pa 32. Zmagal je Danec Thomas Kjer Olsen, drugi je bil Avstralec Jed Beaton, tretji pa Britanec Ben Watson.

Tim Gajser
Tim Gajser FOTO: David Stropnik
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mptour
28. 09. 2020 08.47
-1
Toplo hladno.
blazter
27. 09. 2020 20.43
-1
Kok je blo tole?