Drugi športi

Gajser šesti v Faenzi, zmaga Herlingsu

Faenza, 06. 09. 2020 17.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva za VN Italije v Faenzi v razredu MXGP osvojil šesto mesto. Gajser je bil osmi v prvi vožnji in peti v drugi. Zmagal je Nizozemec Jeffrey Herlings.

Tim Gajser
Tim Gajser FOTO: David Stropnik

Gajser je v prvi vožnji slabo začel in moral napadati iz ozadja, potem je prišel že do šestega mesta, a padel in bil na koncu osmi. Bolje je šlo v drugi vožnji, a vendarle ni mogel priti povsem do vrha, na koncu je iztržil peto mesto. V seštevku obeh voženj je slavil Herlings, ki je obakrat zmagal, drugi je bil z dvema drugima mestoma Švicar Jeremy Seewer, tretji pa prav tako z dvema tretjima mestoma Italijan Antonio Cairoli.

V seštevku sezone je Gajser izgubil eno mesto in je tretji. Ima 196 točk, pred njim je zdaj Cairoli z 203, daleč spredaj pa je Herlings, ki je zbral že 263 točk. Dobro je nastopil Jan Pancar, drugi slovenski predstavnik na VN Italije, ki je v razredu MX2 dosegel najboljši izid doslej. V prvi vožnji je bil osmi, v drugi 12., kar mu je skupno na dirki prineslo osmo mesto.

Zmagal je Francoz Maxime Renaux, drugi je bil Belgijec Jago Geerts, tretji pa Francoz Tom Vialle. Naslednja dirka bo v sredo spet v Faenzi, ki zaradi koronskih sprememb v koledarju SP gosti tri zaporedne dirke.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mptour
07. 09. 2020 08.41
+0
Herlins in Cairoli sta doktorja za Tima. Pob ima mentaliteto MM. Me je prav razočaral. Dobra sezona MX2 in prva MXGP , pol pa vse na silo. Ogromno padcev po lastni neumnosti. Lani prvak samo zaradi poškodb prvih dveh. Ni nujno, da se strinjate, ampak tako je moje mnenje. Žal.
MasteRbee
06. 09. 2020 19.43
+4
Verjetno bo potreben reset in se pričeti pripravljat na naslednjo sezono.
Chuck iz Veleja
06. 09. 2020 18.44
+5
Herlings ve kaj dela,
Nimasmisla
06. 09. 2020 17.35
+5
Tudi to se je moralo.enkrat zgoditi