Drugi športi

Gajserju napaka odnesla skupno zmago, a z drugim mestom povečal prednost

Lommell, 21. 10. 2020 16.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na VN Limburga v belgijskem Lommelu osvojil drugo mesto, s čimer je še povečal prednost v skupnem seštevku pred drugouvrščenim Antoniom Cairolijem, ki je bil tokrat skupno tretji. Tim Gajser je prvo dirko dobil, drugo pa je zaključil na tretjem mestu. Zmage na VN Limburga se je veselil komaj 19-letni Jorge Prado, za katerega je to že tretja zmaga v tej sezoni.

Timu Gajserju je novo osvojeno veliko nagrado odvzela napaka na drugi dirki.
Timu Gajserju je novo osvojeno veliko nagrado odvzela napaka na drugi dirki. FOTO: David Stropnik

Slovenski motokrosist Tim Gajser je sicer dobil prvo dirko svetovnega prvenstva elitnega razreda MXGP v belgijskem Lommelu. Drugi na prvi dirki je bil Španec Jorge Prado, tretji pa Francoz Romain Febvre

Na belgijskem prizorišču, ki velja za najzahtevnejšo postajo sezone, so letos v zaradi koronskih ukrepov spremenjenem koledarju kar tri dirke. Prvo v nedeljo je Gajser. 

Napaka na drugi dirki Gajserju odnesel zmago na veliki nagradi
Gajser je na drugi dirki v sedmem krogu ob vodstvu zapeljal izven steze, se zapletel v reklamni pano in potreboval precej časa, da se je rešil. Zaradi te napake je padel v ozadje, a začel povratek med najboljše. Osem minut do konca se je že prebil na šesto, pet minut do konca izteka časa je Tim skočil na peto, dobri dve minuti do konca je švignil še mimo Nizozemca Briana Bogersa na četrto mesto. V zadnjem krogu je izkoristil napako oz. padec Febvreja in se prebil na tretje mesto.  Drugo dirko je dobil talentirani Jorge Prado, ki se je s prvim in drugim mestom veselil osvojene velike nagrade. Drugo mesto na drugi dirki je osvojil Antonio Cairoli, ki je bil skupno na VN Limburga tretji. 

"Na splošno sem zadovoljen z dirko. Dobro sem vozil, imel sem pravo hitrost v obeh vožnjah, naredil sem le manjšo napako v drugi vožnji. Niti padel nisem, samo zapeljal sem s steze, ampak naravnost v reklame in sem izgubil 20 sekund. Nato sem močno pritisnil , imel bistveno boljše čase krogov in sem lovil tekmece, škoda le, ker mi je na koncu krogov zmanjkalo," je dogajanje na dirki za spletno stran svoje ekipe povzel Gajser.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V skupnem seštevku še vedno močno vodi Tim Gajser, ki je pred Cairolijem še povečal prednost (533 točk/478 točk), se pa je 19-letni Jorge Prado s tretjo osvojeno veliko nagrado približal Cairoliju na vsega dve točki zaostanka (476 točk) in utegne biti v nadaljevanju prvenstva glavni Gajserjev konkurent za naslov svetovnega prvaka.

V razredu MX2 je v Belgiji nastopil tudi Jan Pancar. Prve vožnje ni končal, v drugi pa je bil 15. in dobil nekaj novih točk v SP. Skupno je na dirki končal na 17. mestu. Zmagal je Francoz Tom Vialle pred Britancem Benom Watsonom in domačinom Jagom Geertsom. Skupno v SP je prvi Vialle s 616 točkami, Pancar je 20. z 88 točkami.

Izidi VN Limburga:
1. Jorge Prado (Špa/KTM) 47 točk
2. Tim Gajser (Slo/Honda) 45 točk 
3. Antonio Cairoli (Ita/KTM) 38 točk 
4. Romain Febvre (Fra/Yamaha) 38 točk
5. Jeremy Seewer (Švi/Yamaha) 32 točk

- SP skupno: 1. Tim Gajser 533, 2. Antonio Cairoli (Ita) 478, 3. Jorge Prado (Špa) 476. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hotchilipoper
22. 10. 2020 11.23
Če ne bo nesreče,bo spet svetovni prvak,gremo gajsi
titomeni
22. 10. 2020 08.36
+1
Ne morm vrjet da morem prav iskat tole novico...
motorist_mb
21. 10. 2020 18.37
+5
skopusnik1
21. 10. 2020 17.16
+4
Bi fajn bolelo, če bi omenili še nastop Jana Pancarja v razredu MX2, ki je spet osvojil točke?
Toti glih
21. 10. 2020 17.45
+6
stanga123
21. 10. 2020 18.07
+3
So bolj pomembni kolesarji kajakaši skakalci smučarji...sej še dibro da so sploh Tima dal