11°C

Gajser z drugo osvojeno veliko nagrado še povišal skupno vodstvo

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
M.G. /STA /
KOMENTARJI
24
Slovenski motokrosist Tim Gajser je zmagovalec VN Flandrije v Lommelu, potem ko je na prvi dirki osvojil drugo mesto, na drugi pa zmagal. V skupnem seštevku je še povečal vodstvo pred zasledovalci. Zdaj ima pred drugim Antoniom Cairolijem že 48 točk prednosti.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Na prvi dirki je bil Gajser po dobrem startu drugi, se kmalu prebil v vodstvo, potem pa naredil napako in po manjšem padcu moral predse spustiti Francoza Gautierja Paulina. Tretji je bil ŠpanecJorge Prado.Na drugi dirki pa je Gajser hitro prišel mimo Prada do prvega mesta in potem samo še povečeval prednost, na koncu pa prepričljivo slavil. Drugi je bil FrancozRomain Febvre, tretji pa ŠvicarJeremy Seewer.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

V seštevku obeh dirk za VN Flandrije je zmagal Gajser s 47 točkami pred Paulinom (41) in Pradom (38). Z novimi 47 točkami je svetovni prvak zdaj še bolj trdno v vodstvu letošnjega seštevka; ima 488 točk, drugi je Cairoli (VN Flandrije je končal šele na devetem mestu) s 440. Gajser je tako po VN Evrope slavil še na drugi letošnji veliki nagradi. 

PREBERI ŠE
Gajser: Lommel je verjetno najtežja postaja v sezoni

V razredu MX2 je slovenski dirkač Jan Pancar na prvi dirki z 21. mestom za las ostal brez točk, na drugi pa je bil uspešnejši in kot 17. dobil štiri točke. Zmagal je Francoz Tom Vialle, Pancar je bil skupno na VN Flandrije 21. Vialle tudi vodi v SP s 569 točkami, Pancar je 21. z 82. Naslednja velika nagrada, drugi del trojčka v Belgiji, bo v Lommelu že v sredo, ko bo na sporedu VN Limburga.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke