Drugi športi

Gajser: Uživam na mivki in upam, da bom spet lahko privozil na zmagovalni oder

Bruselj, 23. 10. 2020 13.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Konec tedna se bo v belgijskem Lommelu končal trojček dirk svetovnega prvenstva v motokrosu. Vodilni v seštevku, branilec naslova Slovenec Tim Gajser lahko nedeljsko dirko pričakuje mirno, saj ima po sredini preizkušnji na tem zahtevnem dirkališču že 55 točk prednosti. Gajser je imel v preteklosti večkrat težave na tem terenu, saj je Lommel zaradi posebne mivkaste podlage zelo specifična dirka, ki ne ustreza niti vsem domačim dirkačem.

Prvi in drugi v prvenstvu: Tim Gajser in Antonio Cairoli
Prvi in drugi v prvenstvu: Tim Gajser in Antonio Cairoli FOTO: Honda Pro Racing

A že lani je svetovni prvak Tim Gajser posebno pozornost namenil treningom na mivki in se je v tovrstnem dirkanju močno popravil, nenazadnje je lani tudi prvič zmagal v Belgiji, letos pa je na prvi od treh dirk to ponovil. V sredo, ko je bila v Lommelu druga od treh dirk v tej nenavadni koronski sezoni, mu zmagati sicer ni uspelo. Toda tudi z drugim mestom je bil lahko popolnoma zadovoljen, saj je v seštevku SP prednost še povečal, zmago pa mu je odnesla nenavadna napaka oziroma smola. V drugi vožnji je namreč vodil in bil na dobri poti do druge zmage v štirih dneh, toda ko je v enem od zavojev malenkost zgrešil linijo in zapeljal s steze, se je ta izlet sicer končal brez padca, a se je nesrečno zataknil z motorjem za reklamni napis. Ko se je končno osvobodil, je bil že preveč zadaj, da bi še lahko preprečil zmago Jorgeju Pradu. Prav Španec ostaja vse bolj nevaren tekmec v boju za naslov. Ni še njegov prvi zasledovalec, toda že diha za ovratnik Antoniu Cairoliju, ki je še vedno najbližje Gajserju. Italijan zaostaja 55 točk, Španec 57. Gajser ima 533 točk, Cairoli 478, Prado 476, četrti je Švicar Jeremy Seewer s 461.

Tim Gajser
Tim Gajser FOTO: David Stropnik

"Na splošno sem zadovoljen z dirko. Dobro sem vozil, imel sem pravo hitrost v obeh vožnjah, naredil sem le manjšo napako v drugi vožnji. Niti padel nisem, samo zapeljal sem s steze, ampak naravnost v reklame in sem izgubil 20 sekund. Nato sem močno pritisnil, imel bistveno boljše čase krogov in sem lovil tekmece, škoda le, ker mi je na koncu krogov zmanjkalo," se zaradi smole ni preveč vznemirjal Gajser in že napovedal nov izziv v nedeljo. "Veselim se že nedeljske dirke, zdaj res uživam na mivki in upam, da bom spet lahko privozil na zmagovalni oder."

Na belgijskem prizorišču, ki velja za najzahtevnejšo postajo sezone, bodo dirkačem v nedeljo, ko bo na sporedu še VN Lommela, malo otežili delo. Prireditelji so napovedali, da bodo nekoliko spremenili traso proge in nekaj zavojev speljali drugače, tako da dirkači ne bodo mogli več voziti povsem "na pamet".

v Belgiji je ta teden nekaj točk dobil tudi Jan Pancar v razredu MX2. Sredino dirko je končal na 17. mestu, pred nedeljsko je na skupnem 20. mestu v SP. Vodi Francoz Tom Vialle, ki je tudi dobil sredino dirko, ima pa 616 točk.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Titus56
25. 10. 2020 08.35
+1
Slovenija je svetovni fenomen v številu superšportnih junakov. Ni na svetu države, ki bi imela tiliko športnih junakov v različnih športih, glede na število prebivalcev. V tem primeru, bravooo Tim👍👍👍
Zanesenjak
23. 10. 2020 16.41
+3
Madona je dober. Bravo naši, res imamo toliko ekstremno dobrih.
murinar
23. 10. 2020 16.36
+2
Dober ja ,ni kaj .
Uporabnik1539232
23. 10. 2020 15.37
+7
Upam, da bo letos prvak, drugo leto bo huda...... Tim samo tako naprej, smo s tabo.
Celabuča
23. 10. 2020 14.55
+8
motorist_mb
23. 10. 2020 14.19
+13