21°C

Gasparini in Klobučar še leto dni za Calcit Volley

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
STA /
KOMENTARJI
0
V taboru odbojkarskega kluba Calcit Volley so najprej rešili vprašanje trenerja – v novi sezoni bo ekipo vodil njihov nekdanji igralec, Matija Pleško. Ta čas pokalni prvaki še sestavljajo igralski kader, še najmanj leto dni bosta kamniški dres nosila reprezentanta Mitja Gasparini in Jan Klobučar, so sporočili iz kluba.

Že ob koncu lanske sezone je kapetan Kamničanov, izkušeni Mitja Gasparini, izrazil pripravljenost, da kariero nadaljuje v Calcit Volleyju. Tudi novi trener Matija Pleško si je želel, da Gasparini ostane, v zadnjih dneh pa je bil sklenjen končni dogovor. "V klubu se dobro počutim in nobenega razloga ni, da ne bi podaljšali pogodbe," je takrat dejal dolgoletni slovenski reprezentančni korektor.

Mitja Gasparini
Mitja GaspariniFOTO: Aljoša Kravanja

Enako velja tudi za Jana Klobučarja, ki je ob podaljšanju sodelovanja povedal: "V Kamniku sem se prejšnjo sezono počutil zelo dobro, zato smo se hitro dogovorili, da skupno zgodbo nadaljujemo še eno leto. Naredili bomo vse, da bomo nadaljevali, kot smo končali, z zmago v pokalu, in se izboljšali na tekmovanjih, na katerih se nam je boljši rezultat za las izmaknil, se pravi v prvenstvu in srednjeevropski ligi."

PREBERI ŠE
Možič scenarist preobrata za zmago odbojkarjev nad Francijo

 "Od treh reprezentantov, ki smo jih imeli v lanski ekipi, je tako odšel le Sašo Štalekar, ki bo kariero nadaljeval v Panathinaikosu, veseli pa nas, da sta ostala Gasparini in Klobučar, ki sta do zdaj predstavljala jedro ekipe. Nekaj igralcev ima še veljavno pogodbo, z nekaterimi smo prav tako blizu podaljšanja, skušali pa bomo dodati še enega ali dva tujca, da bi lahko naredili korak naprej," je s trenutnim razpletom prestopnega roka zadovoljen Tomi Šmuc, športni direktor Calcit Volleyja.

Koronavirus pasica nova