Drugi športi

Gasparini: Zaradi končne ocene naših rezultatov si nikakor ne smemo privoščiti, da nas Avstralija premaga

Bologna, 23. 09. 2018 07.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenska odbojkarska reprezentanca bo v nedeljo odigrala zadnjo tekmo na svetovnem prvenstvu. Njen tekmec bo Avstralija, čeprav Slovenci ne bodo odšli v boj za kolajne, za njih tekma ne bo nepomembna.

V končni razvrstitvi prvenstva želijo biti čim višje, prav tako pa vsaka tekma prinaša točke za lestvico Fivb, s tem pa igra tudi veliko vlogo pri uvrstitvi na kvalifikacijski turnir za olimpijske igre. "Zaradi končne ocene naših rezultatov, si nikakor ne smemo privoščiti, da nas Avstralija premaga. Zagotovo bomo skušali zmagati in dokazati, da smo v skupini takoj za olimpijskimi prvaki," napoveduje korektor Mitja Gasparini.

Ivan Zajcev Jan Kozamernik Klemen Čebulj Mitja Gasparini

Avstralci so izgubili obe tekmi skupine, lani Sloveniji niso bili kos v svetovni ligi, a selektor Slobodan Kovač meni, da jih ne čaka lahko delo. "So dobro telesno pripravljena ekipa. Igrala je ligo narodov, zato je od lani zelo napredovala. Stalno igra na velikih tekmovanjih, tako da ima tudi izkušnje. Še zdaleč ne pričakujem lahke tekme, pa ne zato, ker bi nam po porazu padlo dol, prepričan sem, da bodo fantje dovolj motivirani. Ampak Avstralci znajo biti še kako nevarni, kar so pokazali tudi na tekmi z Belgijo, kjer so prva dva niza izgubili po hudem boju v končnici," meni selektor.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tomvojo
23. 09. 2018 10.43
-17
Pred odhodom so se hvalil kako bodo prvi?? in da imajo neubranljive servise, povečini so pa žoge ob servisih končale v mreži ali daleč izven igrišča, bolje da bi bili tiho čeprav so jih novinarji provocirali na vsakem koraku.
Borut Javoršek
23. 09. 2018 10.10
+22
Fantje kapo dol za vaše predstave,samo tako naprej.
apodgra
23. 09. 2018 09.09
+6
Prevelika nihajna v igri naše reprezentance. Igrajo toplo - hladno. Veliko napak pri serviranju , vsaki drugi servis je žoga v mreži. Slabi sprejem in neodločnost na mreži . S tako igro so presegli meje pričakovanj. Za enkrat s to ekipo ne morejo pričakovati kaj več. Upam ,da tudi prti Avstraliji ne dobo popolnoma zatajili .