Drugi športi

Gay: Bolt je prava zver!

London, 20. 07. 2009 14.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Težko pričakovani atletski dvoboj med sprinterjema Usianom Boltom in Tysonom Gayem se ne bo zgodil pred svetovnim prvenstvom v Berlinu.

Tyson Gay
Tyson Gay FOTO: Reuters

Trikratni olimpijski prvak Usain Bolt bo imel v Berlinu v velikem finalu skorajda zagotovo le enega resnega tekmeca, in sicer Tysona Gaya. Trikratni svetovni prvak je prepričan, da bodo v vseh treh disciplinah svetovni rekordi vseskozi 'viseli v zraku': "Prepričan sem, da bo Bolt napadel svetovni rekord. Vem, kaj moram narediti, v kolikor želim postati svetovni prvak. V kolikor bom tekel kot znam in pri tem zrušim svetovni rekord, ne bo srečnejšega človeka od mene."

Gay je v pogovoru za Telegraph dodal: "To, kar je naredil Bolt v Pekingu, je nekaj neverjetnega. Ob pogledu na njegove dosežke sem se še dodatno zavedal, da je treba trenirati glavo in telo." Gay je trenutno lastnik najboljših letošnjih dosežkov v teku na 100 (9.77) in 200 metorv (19.58). Ameriški sprinter v zadnjem obdobju več časa posveti psihološkim kot fizičnim treningom, saj vidi, da je za dober rezultat ravno to ključ do uspeha. Mnogi namreč ravno zaradi slabe psihološke pripravljenosti na zadnji oviri 'pokleknejo'.

"Normalno je, da kdo v zelo pomembnem trenutku odpove, vendar je Bolt v takšnih primerih prava zver," je še dodal ameriški sprinter.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

manunitedfc
20. 07. 2009 15.54
ja to pa je res! jas sn v pekingu mislil da je ta človek nor kaj nje naredil zadnjih 10 metrov! bolta mislim :D