Drugi športi

Gerard Pique organiziral prvo svetovno prvenstvo v 'balonanju'

Tarragona, 16. 10. 2021 18.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Gerard Pique je znova dokazal, da ni spreten zgolj na nogometnih igriščih, ampak tudi v poslovnih vodah. Igralec Barcelone je namreč organiziral prvo svetovno prvenstvo v 'balonanju'.

Zmagovalec v novi športni disciplini je Francesco de la Cruz iz Peruja, ki veselja ob svojem prvem naslovu ni mogel skriti: "Zelo, zelo vesel sem. Hvala bogu, da mi je to uspelo." 

Poleg Gerarda Piqueja je bil organizator svetovnega prvenstva  tudi Ibai Llanos, španska internetna zvezda. Navdih za dogodek, ki sta ga organizirala v španskem mestu Tarragona, sta dobila na začetku letošnjega leta. Na platformi TikTok sta namreč videla zabaven videoposnetek ameriških bratov Antonia in Diega Arredonda

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sodelovala tudi brata

Brata iz Oregona sta na svetovnem prvenstvu zastopala ZDA, ampak se na koncu nista znašla na podiju. "Kot otroka sva igrala to igro, potem sva jo med epidemijo covida-19 želela znova igrati. Začela sva se kregati o tem, komu je balon padel na tla. Da bi se prepričala, kaj se je zgodilo, sva si ogledala počasni posnetek. Na koncu sva ta posnetek objavila na TikToku," je izvor novega športa pojasnil starejši brat Antonio.

Že naslednji dan je njun video prejel več kot milijon všečkov. Preostalo je, kot bi rekli Američani, zgodovina.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Preprosta pravila in številni pokrovitelji

Pravila igre so naslednja: en igralec napihnjen balon odbije v zrak, naloga njegovega nasprotnika pa je, da prepreči stik balona s tlemi, in tako naprej. Na svetovnem prvenstvu je nastopilo 32 ekip z vsega sveta. V izločilnih bojih so seveda sodili sodniki. Mere igrišča so osem krat osem metrov, na njem pa so naključno postavljene ovire, kot so stoli, mize, namizne luči in ... avtomobil. Sponzorski, seveda.

Pravzaprav so skoraj vsi predmeti na igrišču sponzorski – ciniki bi rekli, da je to pravi razlog za organizacijo prvenstva. Pique je bil po dogodku zelo zadovoljen: "Neverjetno je, nekaj popolnoma drugačnega. Včasih moraš preprosto preseči meje udobja in poskusiti nekaj novega."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Siso142
17. 10. 2021 10.23
Mešaš meglo
dr.Megla
16. 10. 2021 21.17
Ta šport čaka še lepa prihodnost... 🏁🇸🇮
RokoG
16. 10. 2021 19.57
+0
Totalni idiotizem. Se sploh ne cudm da je na njegovem zelniku to zrastl.
fihner
17. 10. 2021 13.52