Drugi športi

Giani in Urnaut z roko v roki ali pač ne?

Ljubljana, 14. 05. 2019 13.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Italijanski odbojkarski trener Andrea Giani je novi trener Azimut Modena, za katero je minulo sezono nadvse uspešno igral Tine Urnaut. Ali bo Ravenčan ostal del zasedbe iz Pale Panini naj bi bilo jasno v prihodnjih dneh.

V italijanski A1 liga bo danes padla odločitev o tem, kdo si bo nadel državno krono. Glede na razplet tekem v Perugii oz. Civitanovi Marche – izid v zmagah je 2:2 – bi moral Lube sredi Perugie poklekniti. A po drugi strani se obeta atomska tekma, kjer nihče ne bo kalkuliral, ampak bodo zvezdniki enih in drugih leteli po igrišču. A dolgo je kazalo, da bi lahko v velikem finalu igrala tudi Azimut Modena Tineta Urnauta. Pa se to ni zgodilo.

Se pa mestu, v pokrajini Emilia Romagna dogajajo čudne stvari. Nič nepričakovanega, če se samo spomnimo začetka tekmovalnega leta, ko so se dogovorili za sodelovanje s slovenskim reprezentantom Klemnom Čebuljem, ki se ga je v zadnjem hipu odrekel takratni trener Julio Velasco. In čudnim potezam vodstva kluba s Catio Pedrini in Andreo Sartorettijem, ni videti konca. Velasco se je zdaj iz osebnih razlogov odločil, da sklene uspešno trenersko pot, na njegovo mesto pa so imenovali nekdanjega selektorja slovenske izbrane vrste Andreo Gianija. In to v kultnem klubu spreminja marsikaj.

Tine Urnaut ima na mizi nekaj mamljivih ponudb, z Modeno pa je pred meseci podaljšal pogodbo za 2 sezoni.
Tine Urnaut ima na mizi nekaj mamljivih ponudb, z Modeno pa je pred meseci podaljšal pogodbo za 2 sezoni. FOTO: Damjan Žibert

Igralci, ki so razmišljali o slovesu od Modene, naenkrat želijo ostati, sodelovati z legendo kluba Gianijem. Tudi Tine Urnaut, ki je pred meseci podaljšal sodelovanje z Modeno, a očitno zanj preko noči ni več mesta v ekipi. Pri Modeni gradijo zvezdniško moštvo, govori se celo o vrnitvi Earvina N'Gapetha. In kar naenkrat se zdi, da za Urnauta ne bo več prostora oz. da se bo preselil na klop. V italijanskih medijih je tako moč zaslediti že udarno zasedbo 'nove Modene', kjer bo v udarni zasedbi prostor za Ivana Zajceva, Dannyja Mazzoneja, Bartosza Bednorza, Matthewa Andersona, Maxwella Holta in Micaha Christensona, libero pa naj bi ostal Toto Rossini.

Urnaut razmišlja tudi o klubu
"Sigurno je potrebno razmišljati tudi o tem. Na vso srečo se bo ta zadeva hitro končala, ko bom enkrat stopil na igrišče, je pa moj fokus na igrišču. Tisto, kar se dogaja izven igrišča, okrog klubov, ne sme biti en dejavnik, ki ti ne dovoli, da bi bil z mislimi na igrišču," je v pogovoru za Pop TV dejal kapetan slovenske izbrane vrste Tine Urnaut. 30-letnik naj bi imel na mizi ponudbe ambiciozne Monze in še bolj ambiciozne Verone, kjer bo dirigentska palica na klopi, znova v rokah Radostina Stojčeva. Trenerja s katerim Urnaut ni bil vselej na isti valovni dolžini, a po drugi strani sta izvrstno sodelovala. Tako pri Trentinu, kot tudi v Modeni, zato ne bi bilo nobeno presenečenje, v kolikor bi znova združila moči.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.