Drugi športi

Demare zmagovalec 10. etape Gira, Roglič ostaja varno drugi

Modena, 21. 05. 2019 17.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Arnaud DeMare je zmagovalec desete etape Gira D'Italia od Ravene do Modene. 145-kilometrsko ravninsko etapo je v glavnini zaključil tudi slovenski junak Primož Roglič, ki v skupnem seštevku ostaja na drugem mestu (+01:50 zaostanka).

Primož Roglič
Primož Roglič FOTO: Damjan Žibert

Drugo mesto je na 10. etapi zasedel še en dober sprinter, in sicer 30-letni Elia Viviani, tretji pa je bil nemški predstavnik Rüdiger Selig. Kilometer pred ciljem so se dirkači zapletli v padec, slabo jo je med drugim odnesel eden od favoritov za zmago na današnji etapi Pascal Ackermann, ki je v cilj prišel pošteno potolčen in okrvavljen.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Primož Roglič se je na srečo izognil padcu in varno prišel v cilj. V skupnem seštevku ostaja varno na drugem mestu. V rožnatem je še naprej Valerio Conti

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po ponedeljkovem prostem dnevu je danes sledila mirna in povsem ravninska etapa s startom v Ravenni in ciljem v Modeni. Precej razburljiv je bil zaključek, ko je najprej kilometer pred ciljem prišlo do padca, v katerem so jo najgrše skupili Nemec Ackermann, zmagovalec dveh etap na letošnjem Giru, ter Italijana Matteo Moschetti in Simone Consonni. Sodeč po helikopterskem posnetku se je Ackermann z gumo dotaknil kolesarja pred seboj, padel, ob tem zbil na tla še Italijana Jakuba Mareczka, padec preostalih je bil neizbežen. Ackermann je prišel v cilj precej odrgnjen in okrvavljen, brez točk v sprintu je sicer obdržal ciklamno majico za najboljšega sprinterja, a ima le točko prednosti pred Demarom.

"Mislim, da je Pascal zadel mene, ko sem mu pripravljal položaj. Na našo nesrečo je kolesar, ki je prišel z leve, zaprl mojo pot, moral sem zavirati, nato pa sem slišal veliko hrupa, pogledal sem nazaj in videl Pascala na tleh. Ne izgleda dobro. Bomo videli, kako bo, ko spere rane. Je borec," je zaključek opisal Selig.

V begu sta bila danes Italijan Luca Covili in Japonec Sho Hatsuyama, glavnina pa se posebej ni naprezala. V miru je premagovala kilometre, resneje je na pedala stopila šele v zadnjih 10 kilometrih. Takrat se je še z dvema moštvenima kolegoma pri Jumbo-Vismi v ospredje postavil Roglič, saj ni želel ničesar prepustiti naključju. Demare je le prišel do tako želene etapne zmage na Giru, saj je bil doslej trikrat drugi in enkrat tretji. "Neverjetno. Imamo močno ekipo, na tem Giru do danes nismo uspešni, čeprav smo bili vselej zraven. Danes se je izšlo perfektno. Razlika v primerjavi s prejšnjimi dnevi je bila, da smo danes bili bolj usklajeni, sprejeli smo same prave odločitve," je povedal Demare.

Prvi Slovenec na cilju je bil Jan Polanc (UAE Emirates), ki je bil 36. Roglič je končal kot 45., Grega Bole (Bahrain-Merida) pa 93. Vsi so bili v času zmagovalca. Skupno so vsi trije zadržali mesta, ki so jih zasedali po nedeljskem kronometru. Roglič je drugi, Polanc 23. in Bole 129.

V sredo bodo novo priložnost iskali sprinterji, saj bo 11. etapa, ki se bo po 221 kilometrih končala v Novi Ligureju, prav tako ravninska.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

uporabnica1
21. 05. 2019 20.59
+15
Škoda za Nemca, pa v taki formi je bil. Upam, da je z vsemi vse vredu ;) Ajde gremo Slovenija, srečno Roglič in Polanc v gorah, zagotovo nam bosta pričarala veliko veselja v naslednjih dneh :D
klukec
21. 05. 2019 20.05
+11
Sosed Rogla drzi se mi,ko prides nazaj spijemo skupaj pivo na tvoje zdravje
Oliguma
21. 05. 2019 20.41
+6
1 pivo za zmago na Giru ;-) boš pa ja za kišto dal :-)
Iniesta
21. 05. 2019 18.34
+30
V Alpah jim bo Rogla dal vetra ...
moto-gp
21. 05. 2019 18.41
+22
Firnk
21. 05. 2019 18.56
+8
moto-gp
21. 05. 2019 17.52
+55
To Primož, bravo! Le padca se pazi in zmaga je tvoja!