Drugi športi

Giro se z navijači začenja na Siciliji

Palermo, 20. 06. 2020 14.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.B., STA
Komentarji
2

Organizatorji dirke po Italiji so uradno potrdili, da se bo Giro 3. oktobra začel na Siciliji, in ne na Madžarskem, kot je bilo sprva predvideno. Kot uvodna etapa je bil najprej mišljen posamični kronometer, ki pa je zaenkrat še pod vprašajem. Ni namreč povsem jasno, v katerem kraju bo potekal start prve preizkušnje.

Dirka po Italiji bi morala prvotno potekati med 3. in 31. majem, a so jo organizatorji zaradi pandemije prestavili na čas med 3. in 25. oktobrom.

Prvotno bi moral biti start v Budimpešti, na Madžarskem pa bi potekali tudi naslednji dve etapi, a to zdaj zaradi zdravstvene situacije v svetu ni mogoče. Kot poroča francoska L'Equipe, so se pristojni odločili, da se bo Giro začel na Siciliji, kjer bo start tudi prihodnje leto. "To je bila najbolj logična odločitev, da lahko ohranimo izvirno traso," je pojasnil direktor dirke Mauro Vegni za Rai Sport.

Od slovenskih kolesarjev bomo na Giru skoraj zagotovo spremljali Jana Tratnika, medtem ko Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja zaradi udeležbe na Touru ne gre pričakovati.
Od slovenskih kolesarjev bomo na Giru skoraj zagotovo spremljali Jana Tratnika, medtem ko Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja zaradi udeležbe na Touru ne gre pričakovati. FOTO: Damjan Žibert

Kraj starta na Siciliji, kjer se je dirka nazadnje začela leta 2008, še ni znan, med favoriti je Palermo, je pa jasno, da bodo najboljše kolesarje ob progi lahko vzpodbujali navijači. Po napovedih pa organizatorji ne bodo bistveno spreminjali prvotno načrtovane trase, ki je predvidevala posamični, 8,6-kilometrski kronometer. Najverjetneje bo ta potekal v okolici Palerma. 

Nato bosta sledili etapi, ki sta bili najprej mišljeni kot četrti in peti. Posebej bo atraktivna slednja, ki se bo po 150 kilometrih končala z vzponom na vulkansko goro Etno. Organizatorji pa še ne vedo natančno, kako bodo nadomestili ostali odpadli "madžarski" etapi. 

Tudi z navijači
"Predlog predvideva prisotnost navijačev, ampak ob upoštevanju odloka premierja z 11. junija, kar pomeni, da bo treba upoštevati pravila socialne distance. To je vrnitev v normalo, čeprav ne bo tako, kot smo bili navajeni. Ampak v vsakem primeru je to korak naprej, v primerjavi s tem, kar je bilo pred nekaj meseci," je dejal Paolo Bellino, predsednik organizatorja dirke RCS Sport.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

stokviz
20. 06. 2020 14.34
+4
Sem bil pa prepričan, da se bo Giro pričel v najbolj kolesarskem mestu na svetu, in to v Ljubljani !!!
WAUKA
20. 06. 2020 15.42
+3