Drugi športi

Giuliani na svoj prvi seznam uvrstil znane obraze in velikega talenta

Ljubljana, 04. 04. 2019 14.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Selektor slovenske moške odbojkarske izbrane vrste Alberto Giuliani je predložil seznam igralcev, na katere računa v letošnji reprezentančni sezoni. Italijanski strokovnjak je na spisek uvrstil 18 odbojkarjev, ki jih bo prvič zbral 15. maja v Kranjski Gori.

Alberto Giuliani
Tekme evropskega prvenstva v odbojki, ki jih bo sredi septembra letos gostila tudi ljubljanska dvorana Stožice, si boste lahko ogledali le na naših programih. Ne zamudite!

Alberto Giuliani, ki je na slovenski klopi nasledil Srba Slobodana Kovača, je na priprave povabil vseh 14 odbojkarjev, ki so nastopili na lanskem svetovnem prvenstvu v Italiji in Bolgariji, podajalca Dejana Vinčića in Gregorja Ropreta, korektorja Mitjo Gasparinija in Tončka Šterna, srednje blokerje Alena Pajenka, Jana Kozamernika, Saša Štalekarja in Uroša Pavlovića, sprejemalce Tineta Urnauta, Klemna Čebulja, Alena Šketa in Jana Klobučarja ter prosta igralca Janija Kovačiča in Urbana Tomana.

Na seznamu so še sprejemalec Žiga Štern, srednji bloker Matic Videčnik in podajalec Uroš Planinšič, ki so v lanski sezoni, kot člani pomlajene reprezentance, nastopali v evropski ligi. Giuliani je v izbrano vrsto povabil tudi enega največjih slovenskih odbojkarskih talentov, 17-letnega Roka Možiča, ki je z reprezentanco prvič treniral že v lanski sezoni. Prvi trening bodo slovenski odbojkarji v Kranjski Gori opravili v četrtek, 16. maja.

Seznam slovenske odbojkarske reprezentance:

- podajalci:
Gregor Ropret (Nantes/Fra), Dejan Vinčić (Czarni Radom/Pol), Uroš Planinšič (OK Maribor);

- sprejemalci:
Tine Urnaut (Modena/Ita), Klemen Čebulj (Milano/Ita), Alen Šket (Halbank/Tur), Jan Klobučar (Piacenza/Ita), Žiga Štern (Latina/Ita), Rok Možič (OK Maribor);

- srednji blokerji:
Alen Pajenk (Czarni Radom/Pol), Jan Kozamernik (Milano/Ita), Uroš Pavlović (ACH Volley), Sašo Štalekar (OK Kamnik), Matic Videčnik (ACH Volley);

- korektorja:
Mitja Gasparini (Korean Air Jumbos/JKo), Tonček Štern (Latina/Ita); 

- prosta igralca:
Jani Kovačič (ACH Volley), Urban Toman (Helios Giesen/Nem).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.