Drugi športi

Ose do točke proti Švedom in napredovanja

Velenje, 05. 12. 2023 20.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
0

Rokometaši velenjskega Gorenja so v zadnjem, 6. krogu Evropske lige v skupini C doma proti švedskemu Sävehofu igrali neodločeno z 28:28 in se uvrstili v naslednji del tekmovanja.

Zoran Jovičić in Matic Ravnikar
Zoran Jovičić in Matic Ravnikar FOTO: Damjan Žibert

Velenjčani so v prejšnjem krogu v gosteh izgubili proti švicarskemu Pfadi Wintherthurju in zapravili možnost, da bi si že takrat priigrali napredovanje med najboljših šestnajst ekip. Tokrat jih je čakal veliko težji tekmec, Sävehof na dosedanjih petih tekmah še ni izgubil.

Varovanci Zorana Jovičića so v prvi medsebojni tekmi izgubili s 34:36, tokrat pa so gostom preprečili popoln izkupiček. Dvoboj so Velenjčani začeli nezbrano, po nekaj nezaključenih napadih so gostje iz predmestja Göteborga povedli s 3:0. Po sedemmetrovki Tilna Sokoliča so Velenjčani znižali na gol zaostanka (4:5). V 11. minuti je po nekaj dobro odigranih obrambah domačih Peter Šiško izid poravnal na 6:6, že v naslednjem so Velenjčani povedli s 7:6 po golu Jerneja Drobeža

Sledilo je nekaj izenačenih minut, nato pa so gostje, ki so v napadu večinoma igrali brez vratarja in z igralcem več v polju, z delnim izidom 4:0 pobegnili na 13:9. Pet minut pred glavnim odmorom so se rokometaši Velenja približali na dva gola (11:13), a so Švedi manjšo prednost do polčasa zadržali v svojih rokah.

Gorenje Velenje vs Sävehof
Gorenje Velenje vs Sävehof FOTO: Sofascore.com

Ti so v nadaljevanju hitro prišli do povišanja prednosti na +5 (17:12). A po nekaj lepih obrambah Emirja Taletovića so se ose zbrale tudi v napadu in se po zadetku Urbana Pippa približale na gol zaostanka (17:18). Rokometaši Sävehofa so še naprej prednost imeli v svojih rokah, a so jim domačini strpno sledili z nekaj goli zaostanka.

Gostje so se vmes odmaknili na štiri gole, a je zaostanek Velenja pet minut pred koncem znašal le dva zadetka, kar je pomenilo napeto končnico. Tri minute pred koncem je Tarik Mlivić zadel za 25:26, po obrambi Taletovića pa je Sokolič s svoje polovice zadel prazna vrata in izenačil na 26:26. V zadnji minuti je Tobias Johansson zadel za prednost Sävehofa 28:27, vendar je po minuti odmora Sokolič še enkrat več izenačil na 28:28. Švedi so še imeli zadnji napad za zmago, a ga niso unovčili.

Pri Velenju je deset golov dosegel Sokolič, z 11 obrambami se je izkazal tudi Taletović. Pri Sävehofu je osem zadetkov dosegel Gustaf Wedberg, sedem jih je dodal Sebastian Spante.

Izid, skupina C:             
Gorenje Velenje - Sävehof 28:28 (12:15)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.