Drugi športi

Grega Žemlja se je odločil, da zaključi kariero

Portorož, 07. 08. 2017 17.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
3

Slovenski teniški reprezentant Grega Žemlja je izbral portoroški challenger za mesto slovesa ob koncu igralske kariere. Seveda bo ostal v teniškem športu, tudi kot pomoč mlajšim igralcem, ne bo pa več profesionalno igral tenisa. Žemlja je rekorder po številu reprezentančnih nastopov.

Grega Žemlja
Grega Žemlja FOTO: Damjan Žibert

Tridesetletni Žirovničan se je že dlje časa spogledoval s koncem kariere, po daljšem dopustu, ki si ga je privoščil zadnji mesec, pa je dokončno spoznal, da mu poklicni tenis ne predstavlja več izziva. "Igranje na turnirjih serije challenger in uvrstitve med 100 in 200 mestom me ne zanimajo več. Vsi v moji okolici sicer niso bili navdušeni ob tej odločitvi, a jaz trdno stojim za njo. Seveda bom ostal v tenisu, saj si življenja brez igre, ki jo gojim že več kot 20 let, ne predstavljam. Zaenkrat bom pomoč mlajšim igralcem, ki vstopajo v svet tenisa, odprt pa sem tudi za vse ostale možnosti, morda tudi za sodelovanje s člansko reprezentanco, kateri se naslednje leto obetajo določene spremembe," je v Portorožu svojo odločitev pojasnil Grega Žemlja.

Uradno slovo se bo zgodilo v petek zvečer, ko bo z Aljažem Bedenetom in najperspektivnejšo slovensko igralko Kajo Juvan izmenjal zadnjih par udarcev. "Portorož je najboljši kraj za tako dejanje. Tukaj so vsi domači, moja ekipa, ki mi je ves čas stala ob strani, prijatelji, gledalci, novinarji, ... Upam, da bo na ekshibicijo prišlo čim več gledalcev in da bomo skupaj nazdravili novim zmagam," je še dejal Žemlja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mufic
07. 08. 2017 20.20
-1
Prvič slišim
ggargamell
07. 08. 2017 22.24
+1
.jest
07. 08. 2017 19.07
+1
Kdo je to? Pobiralec?
ggargamell
07. 08. 2017 22.25
+1
glede na to da komentiraš predvidevam da naj bi spremljal tenis in je zelo žalostno da ne poznaš domačih igralcev :(