Drugi športi

Gregorc: Bil sem blizu, a tako daleč!

Wimbledon, 22. 06. 2009 21.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Luka Gregorc je v Wimbledonu proti Tommyju Robbredu (15. ATP) odigral izjemno partijo, s takšnimi nastopi pa bi lahko v prihodnje pošteno napredoval tudi na lestvici ATP.

Luka Gregorc
Luka Gregorc FOTO: Reuters

Luka Gregorc in Grega Žemlja sta s prebojem na glavni del turnirja v Wimbledonu postavila nove mejnike v slovenskem moškem teniškem prostoru. Ljubljančan se je v prvem krogu zoperstavil Špancu Tommyju Robredu, z nekaj sreče pa bi se lahko proti 15. igralcu svetovne računalniške lestvice ATP morebiti uvrstil celo v drugi krog tekmovanja.

Odigrali ste zelo dobro, imeli nekaj priložnosti za presenečenje, ob koncu pa ste izpadli v igri proti bolj izkušenemu tekmecu. Kako bi opisali dvoboj proti Robbredu?
"Bil sem zelo blizu presenečenju, a vseeno tako daleč. To je zame ena zelo pozitivna izkušnja, saj menim, da sem se dobro boril, imel svoje priložnosti in verjamem, da sem prikazal dober tenis. Če bom tako igral v prihodnje, se lahko nadejam kakšnega dobrega rezultata.

Slovenija ne premore travnatega igrišča. Imajo morebiti drugi igralci ravno zaradi vam 'tuje' trave minimalno prednost?
"Ne, ne. Trava je danes kot beton. Gre za trdo podlago, od katere se žogica normalno odbija. V Wimbledonu sem bil 14 dni prej, tako da sem se dodobra privadil na igralno podlago.

Bržkone se vam je z dobrimi predstavami dvignila tudi samozavest. Kakšne so ambicije pred naslednjimi turnirji?
"Ambicije so eno, realnost pa drugo. Edino, kar lahko obljubim, je, da bom tudi v prihodnje trdo treniral, garal na vsakem treningu, to pa je vse, kar lahko naredim za vrhunski rezultat."

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

xninox
23. 06. 2009 15.02
nincula13
23. 06. 2009 13.32
igra lepa, dobro je igral, res na nivoju, ampak bo mogu žiuce umirit, se navadit pritiska, bit skalmiran...(tudi federer ni prišel nikamor dokler je biu žiučn) mislim da bi mogli tudi na tem dosti delat...potem se bolj realne šanse, ker izkušeni znajo izkoristit tvojo živčnost (ki jo je večkrat pokazau)
trpeen
23. 06. 2009 13.00
kritika je očitno ekspert... dejstvo je da je gregorc pokazal VRHUNSKI tenis in je s tako igro dejansko sposoben premagati marsikoga... kar se pa tiče izjave "Robredo - specialist za pesek" lahko rečem pa samo sledeče: proti Gregorcu in Žemlji so na žalost vsi tekmovalci na Wimbledonu SPECIALISTI ZA TRAVO, glede na to da sta oba prvič v življenju na pravi travi igrala pred dvema tednoma... tko da lahko rečemo samo SVAKA ČAST!!!
JansaTajkun
23. 06. 2009 01.04
Svaka čast sam še naprej tko
paco23
23. 06. 2009 00.24
kritika sj ti že nick vse pove...sam kritizirat znaš...si si mogoče ogledal tekmo?? v prvem nizu je imel v tiebreaku mal smole in ga je zgubu..v drugem mu je predvsem prvi servis zatajil,pa velik sumljivih žogic(pač ni eagle eye na tem igrišču)je blo dosejenih avt,sploh servis in je ratal živčen kot vsak drug igralc,sploh pa ker je vedu da ima priložnost ga zmagat...tretji set je dobu...četrti je šou pa spet na tiebreak,ki je pa čista loterija,sploh zarad utrujenosti...tko da z mal več sreče danes bi lahko premagal robreda... vendar pa vseeno čestitke
kritika@email.si
22. 06. 2009 23.31
No, mene je zmotila njegova izjava, da lahko kot 200. igralec sveta v Wimbledonu premaga vsakogar. Izgubil je v 1. kolu Wimbledona (kjer je igral prvič v življenju) proti tenisaču, ki je specialist za pesek in ne za travo in, ki je igral dokaj slabo. Rezultat pa je bil 3:1 v setih. Blizu presenečenja je torej VELIK OVERSTATEMENT! Upam, da bo Gregorc (kljub svojemu potencialu) dojel, da mora imeti drugačen odnos do športa in drugih tekmovalcev.
jamdicd
22. 06. 2009 23.21
Že po odgovorih sodeč si velik športnik. Veliko uspeha še naprej !
x2x
22. 06. 2009 23.00
Če bi napisal rezultat tud nebi škodilo. Drugač pa kr tako naprej Luka!
Fritzx
22. 06. 2009 22.52
fanatic720
22. 06. 2009 22.13
Dobro je odigral ampak Robredo je zasluženo zmagal. Luka pa si definitivno zasluži čestike za borbenost in vztranjnost. Na koncu so zmagale izkušnje.
proofreader
22. 06. 2009 22.06