Drugi športi

Grosjean: Na novo sem se rodil in odslej bom izkoristil vsako minuto življenja

Manama, 02. 12. 2020 16.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.G.
Komentarji
7

Francoski voznik formule ena Romain Grosjean je po strašljivi nesreči na dirki v Bahrajnu, ko se je njegov bolid ob ogradi razletel na dva dela in zagorel, zapustil bolnišnico. Zahvalil se je tamkajšnjemu osebju, reševalcem ob progi ter poudaril, da se je znova rodil.

Grosejan po trku v zid na VN Bahrajna
Grosejan po trku v zid na VN Bahrajna FOTO: AP

"Srečal sem se s smrtjo in to je najhujši občutek, ki sem ga doslej izkusil. Reševalcem ob progi sem neizmerno hvaležen, saj je bilo njihovo hitro posredovanje ključno, da sem se rešil ognja. Ko me je Ian Roberts (reševalec ob progi, op. a.) povlekel čez ograjo, sem vedel, da bom še naprej živel," je povedal Grosjean prek družbenih omrežij z bolniške postelje. "Spominjam se vsake sekunde nesreče in reševanja. Življenje od zdaj ne bo več isto, zagotovo bo veliko boljše. Na novo sem se rodil in odslej bom izkoristil vsako minuto življenja," je dodal francoski dirkač.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Grosjean je v nedeljo le nekaj zavojev po startu dirke izgubil nadzor nad dirkalnikom in s približno 250 km/h treščil v ogrado. Dirkalnik so nato zajeli plameni. Ob hitrem posredovanju varnostnikov in reševalcev se je Grosjean po 28 sekundah rešil ognjenih zubljev. Dobil je hujše opekline po rokah in gležnjih, tako da je moral tri noči preživeti v bolnišnici v Bahrajnu.

Del medijske pozornosti je pripadla tudi reševalcu Ianu Robertsu, ki je stekel v ogenj in pomagal Grosjeanu prek ograde. "Naredil sem to, kar se moral. Nisem noben junak, mi pa prijajo pohvale. Z ostalimi reševalci smo naslednje jutro analizirali posredovanje. Videli smo, da smo opravili dobro delo, hkrati pa ugotovili nekaj malenkosti, ki jih lahko v prihodnje ob takih nesrečah še izboljšamo," je povedal Roberts.

Eksplozija ob trku Romaina Grosjeana
Eksplozija ob trku Romaina Grosjeana FOTO: AP

Grosjean je ob odhodu iz bolnišnice objavil fotografijo iz avtomobila, na veliko pripisal "nazaj na cesti", ter dodal, da je izjemno srečen, ker so mu zdravniki tako povili roki, da bo lahko tipkal na telefon oziroma računalnik. "To so zdaj te majhne zmage, ki mi orosijo oko."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Njegovo moštvo Haas je v sporočilu za javnost ob zahvalam osebju bolnišnice zapisalo, da bo Grosjean ostal v Bahrajnu in v domačem okolju nadaljeval zdravljenje. Grosjean sicer kariere v formuli 1 ne bo nadaljeval v Haasu (vprašanje je, če jo sploh bo, saj za prihodnjo sezono nima sedeža), upa pa, da se bo od dirkanja pri 34 letih lahko poslovil na zadnji dirki sezone v Abu Dabiju, ki bo na sporedu 13. decembra. Tam si po besedah Haasovega šefa Güntherja Steinerja namreč močno želi nastopiti. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tarmac
03. 12. 2020 10.49
Nekje sem zaslesil, da naj bi dobil nekaksno kazen zaradi volana, ki ga ni namestil nazaj... Kdo ve kako je s tem?
yokerxdinterfan
02. 12. 2020 19.34
-6
če pač nisi med vodilnimi v dirkanju se zakantaš pa upaš da se rešiš in si legenda
a res je
02. 12. 2020 19.30
-5
V čem bo dirkal, če je dirkalnik fuč?
kojnusar
02. 12. 2020 19.12
+5
grozljiva nesreca. brez halo loka bi bil mrtev. nisem vec nasprotnik loka.
catgod
02. 12. 2020 17.29
+3
varnostniki so prvi trenutek bolj kt ne skakal okol kt kure brez glave
kojnusar
02. 12. 2020 19.13
+3
followme
02. 12. 2020 17.20
-2
14 dni potem pa vse po starem. Tko da ne b...... i