Drugi športi

Gvineja odpovedala udeležbo na olimpijskih igrah

Tokio, 22. 07. 2021 12.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Športniki iz Gvineje ne bodo nastopili na olimpijskih igrah v Tokiu. To je v sredo zvečer sporočil tamkajšnji minister za šport Sanoussy Bantama Sow v pismu gvinejskemu olimpijskemu komiteju, v katerem je kot razlog navedel pandemijo covida-19.

V ozadju gvinejske odločitve naj bi bil predvsem denar.
V ozadju gvinejske odločitve naj bi bil predvsem denar. FOTO: AP

Neimenovani vir AFP blizu oblasti v Conakryju, glavnem mestu te zahodnoafriške države, pa je dejal, da so razlogi predvsem finančni in da ministrstvo za šport ne more plačati stroškov nastanitve in poti na Japonsko vsem petim športnikom te države. Tudi mediji v tej državi poročajo o finančnih razlogih za odpoved sodelovanja na igrah.

"Glede na pojav nevarnih različic novega koronavirusa se je vlada, ki ji je primarna skrb zdravje gvinejskih športnikov, odločila izpustiti olimpijske igre v Tokiu," pa je v pismu zapisal minister za šport v Gvineji.

Na igrah bi morali nastopiti Fatoumata Yarie Camara (rokoborba), Mamadou Samba Bah (judo), Fatoumata Lamarana Toure in Mamadou Tahirou Bah (plavanje) ter Aissata Deen Conte (atletika). Gvineja sicer ob 11 nastopih na olimpijskih igrah še ni osvojila kolajne.

Aprila je udeležbo na igrah v Tokiu, ki se bodo z uradnim odprtjem začele v petek, odpovedala tudi Severna Koreja, ki je kot razlog navedla pandemijo covida-19.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bojan Hojs
22. 07. 2021 20.33
bravo.pametne drzave..ki nocejo sodelovat...v politicnem virosu
ervirus
22. 07. 2021 16.42
+0
Takim državam bimoral olimpijski komite plačat.nepa debeloglavim buržujem,kibi najraje še lastni drek pojedli
Bojan Hojs
22. 07. 2021 20.34