Drugi športi

Halepova bo drugo leto po vrsti prezimila na 1. mestu lestvice WTA

London, 16. 10. 2018 15.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Simona Halep bo drugo leto po vrsti prezimila na 1. mestu svetovne ženske računalniške jakostne lestvice WTA. Romunka je prvič sezono na vrhu ženske teniške razvrstitve končala lani, letos pa je podvig ponovila, tudi po zaslugi zmagoslavja na Roland Garosu, njenem prvem na turnirjih za veliki slam.

Simona Halep

Drugouvrščena Danka Caroline Wozniacki prve teniške igralke več ne more prehiteti, razlika med njima znaša skoraj 960 točk, do konca pa je le še zaključni turnir najboljše osmerice, ki so bo začel 21. oktobra. Sedemindvajsetletna Simona Halep je bila letos nepremagljiva na pariškem pesku, hkrati pa je osvojila še turnirja v Montrealu in Shenzhenu, na OP Avstralije, na katerem je bila boljša Wozniackijeva, v Cincinnatiju, ki ga je osvojila Nizozemka Kiki Bertens, in v Rimu, kjer je zmagala Ukrajinka Jelina Svitolina, pa se je uvrstila v finale.

"Mislim, da je bil letos moj tenis na zelo visoki ravni, stanoviten, bila sem zelo čvrsta, psihično in telesno. Na vrhu se je zelo težko obdržati, ker je pritisk na vsakem turnirju zelo velik. Res mi veliko pomeni, da mi je uspelo še drugič po vrsti, kar je velik dosežek. Zdaj želim le še uživati," je bila Halepova ponosna v video intervju za spletno stran Wta.com.

Hvaležna trenerju Cahillu, spomnila se je tudi na vzornice
Romunka se je za uspeh še posebej zahvalila družini, trenerju Darrenu Cahillu, v pomoč pa ji je bila tudi misel na vzornice, nekdanje številke 1 Kim Clijsters, Amelie Mauresmo in Marijo Šarapovo. Halepova si je zagotovila tudi nastop na zaključnem turnirju, "mastersu osmerice najboljših", v Singapurju. Če bo nastopila, za zdaj kaže, da bo, kljub težavam s hrbtom, bo edina, ki bo v Singapurju nastopila na vseh petih turnirjih.

Poleg Halepove so si nastop v Singapurju zagotovile tudi zmagovalka Wimbledona Angelique Kerber, branilka naslova Wozniackijeva, zmagovalka US Opna Naomi Osaka, Petra Kvitova in Sloane Stephens, za preostali dve mesti pa se potegujejo Svitolina, Karolina Pliškova in Bertensova. Serena Williams je po New Yorku predčasno končala sezono in je nastop v Singapurju že odpovedala. Kerberjeva je ravno pred Singapurjem sporočila, da se je razšla z dolgoletnim trenerjem Wimom Fissettom.

'Nisem še trenirala na vso moč'
Naporna sezona je pri prvi igralki sveta pustila posledice. Na turnirju v Pekingu je predala uvodni dvoboj zaradi bolečin v hrbtu. Pregled z magnetno resonanco je pokazal, da je utrpela zdrs medvretenčne ploščice.

"S fizioterapijo in vajami skušam razbremeniti pritisk na živec, vendar pa za zdaj še nisem trenirala na vso moč. Če ne bom mogla igrati v Moskvi, dvomim, da bom lahko igrala v Singapurju. Ne vem še, ampak zagotovo bo zdravje na prvem mestu," je sporočila Halepova, ki se je tik pred zdajci odločila, da ne bo igrala na turnirju WTA v Moskvi.

Ostajajo bolečine v hrbtu
Halepova je bila na turnirju za pokal Kremlja prva nosilka. V prvem krogu je bila prosta, v drugem pa jo je čakala domačinka Anastazija Pavljučenkova.

"Skušala sem narediti vse, kar sem lahko, saj sem si res želela igrati. Vendar pa me še vedno boli hrbet, zato ne želim tvegati in poškodbe še poslabšati," je izjavila Halepova.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.