Drugi športi

Halepova bo počivala zaradi poškodbe, Osaka že na zaključnem turnirju

Berlin, 02. 10. 2018 16.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Številka ena ženskega tenisa Romunka Simona Halep je utrpela zdrs medvretenčne ploščice, je pokazal pregled po nedeljski predaji v prvem krogu turnirja WTA v Pekingu. Za zdaj še ni jasno, koliko časa bo odsotna z igrišč, sama upa, da bo lahko še letos igrala.

Simona Halep je dobila letošnje OP Francije in tako prvič v karieri slavila končno zmago na katerem od velikih slamov.
Simona Halep je dobila letošnje OP Francije in tako prvič v karieri slavila končno zmago na katerem od velikih slamov. FOTO: AP

"Slikanje hrbta z magnetno resonanco je pokazalo, da je prišlo do zdrsa medvretenčne ploščice," je v torek na Facebooku zapisala 27-letna Simona Halep. "O poškodbi se bom v naslednjih dneh pogovorila z zdravniki, a upam, da se kmalu vrnem na teniška igrišča," dodaja Halepova.

Če se ne bo na teniška igrišča uspela vrniti že prej, si Romunka zagotovo želi, da bi se pozdravila vsaj za turnir zaključne osmerice v Singapurju, ki se začne 21. oktobra. Romunka je svoj prvi naslov na turnirjih velike četverice osvojila letos na odprtem prvenstvu Francije, potem ko je pred tem trikrat izgubila v finalu velikega slama.

Na turnirju v Pekingu je proti kvalifikantki Ons Jabeur iz Tunizije predala dvoboj, potem ko je prvi niz izgubila s 6:1.

Osaka si je zagotovila svoj prvi nastop na zaključnem turnirju
Naomi Osaka
, zmagovalka odprtega prvenstva ZDA, si je v torek zagotovila svoj prvi nastop na zaključnem turnirju osmerice, ki bo potekal med 21. in 28. oktobrom v Singapurju. Dvajsetletni Japonki je nastop prinesla tako njena ponedeljkova zmaga v prvem krogu turnirja v Pekingu kot nekaj preostalih izidov. Osaka je tretja igralka ki si je že prislužila vozovnico za Singapur. Pred tem je to že uspelo Halepovi, ki je osvojila odprto prvenstvo Francije, in tretji igralki sveta Nemki Angelique Kerber, ki je zmagala v Wimbledonu.

"To, da sem se uspela prebiti na zaključni masters, je velik dosežek," je bila vesela mlada Japonka, ki se je na začetku letošnje sezone nahajala okoli 70. mesta na lestvici WTA, od tega tedna naprej pa zaseda šesto mesto, kar je njena najvišja uvrstitev. Osaka, ki od svojega tretjega leta živi v ZDA, je prva Japonka po 15. letih, ki se je uspela uvrstiti na zaključni turnir in tretja na sploh. Zadnja, ki ji je to uspelo, je bila leta 2003 Ai Sugijama.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.