Drugi športi

Lewis Hamilton odlikovan z viteškim redom

London, 15. 12. 2021 14.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
7

Britanec Lewis Hamilton je prejel viteški red kot prvi dirkač formule 1, ki je bil odlikovan še v času športne kariere. Slovesnost je potekala le tri dni po kontroverznem razpletu zadnje dirke sezone, na kateri je sedemkratni svetovni prvak izgubil naslov proti Nizozemcu Maxu Verstappnu.

Danes se je drugouvrščeni iz pretekle sezone redkobeseden pojavil v dvorcu Windsor, kjer je prejel odlikovanje iz rok princa Charlesa. Lewis Hamilton se je zbranim zahvalil za čestitke ob odlikovanju, a zatem odklonil možnost, da bi dal izjavo za novinarje, še poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Hamilton je četrti dirkač po Jacku Brabhamu, Stirlingu Mossu in Jackieju Stewartu z viteškim redom, a prvi, ki je odlikovanje prejel že v času kariere. Odlikovanje je prejel po tem, ko mu je v preteklih 12 mesecih uspelo izboljšati Schumacherjev rekord v skupnem številu zmag na dirkah in izenačiti rekord v številu naslovov. Šestintridesetletni dirkač je v nedeljo le za las zgrešil osmi naslov svetovnega prvaka, s katerim bi na večni lestvici prehitel legendarnega Michaela Schumacherja

Zmaga mu je ušla v zadnjem krogu dirke v Abu Dabiju, ko na izrabljenih gumah ni mogel obdržati vodstva pred Verstappnom. A pri tem je na razplet pomembno vplivalo varnostno vozilo, ki je Verstappnu pet krogov pred tem sploh omogočilo, da se je približal Hamiltonu.

Mercedes se je v nedeljo neuspešno pritožil nad odločitvami organizatorjev dirke zaradi načina uporabe varnostnega avta. V ospredju pritožbe je bila odločitev, da se dirkačem z zaostankom več kot enega kroga v času izhoda varnostnega avta omogoči, da prehitijo vodilne in se pridružijo v istem krogu, ter da se nato zadnji krog dirke odpelje brez varnostnega vozila.

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton FOTO: AP
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Clavamax
15. 12. 2021 21.49
-12
Tip je svetovna megazvezda. Seveda ga razni Francli in Milani, ki po šihtu spijejo tri ali stiri pive, pol jim doma tecna baba servira neokusno zelje in mastne klobase, da bi pol z debelim vampom do vecera kosili travo okrog bajte in drugi dan opet isto - nikoli ne bodo razumeli, ne njega, njegovih kitk in vsega ostalega glamurja okrog njega. Pac, tako je na svetu.
T.i.G.r
15. 12. 2021 19.13
+1
zakaj pa ze, a zato ker promovira sektase elite in kralice
Andrej Volaj
15. 12. 2021 15.36
Black Knight rider 😉
Ici
15. 12. 2021 15.23
-3
To ni bil poraz Hamiltona. On in Mercedes so naredili vse prav. FIA pa je poskrbela za prirejen rezultat. Bedno. Res bedno.
herr catz
15. 12. 2021 15.16
+1
RUBEŽ
15. 12. 2021 15.16
+3
Zakaj že? Za dobro spletene kitke? HAHAHAHAHA.
JakaM
15. 12. 2021 18.16
+0