Drugi športi

Hamilton zmagovalec kaotične dirke v Bahrajnu

Manama, 29. 11. 2020 18.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Svetovni prvak formule 1, Britanec Lewis Hamilton (Mercedes), je zmagovalec dirke za VN Bahrajna v Sahirju, 15. postaje sezone SP. Drugi je bil Nizozemec Max Verstappen, tretji pa njegov moštveni sotekmovalec pri Red Bullu, Tajec Alexander Albon. Za Hamiltona je bila to 11. zmaga v sezoni in skupno 95. v karieri.

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton FOTO: AP

Današnjo dirko je zaznamovala tudi huda nesreča Francoza Romaina Grosjeana. Dirkač Haasa je ob prvem startu že po nekaj zavojih silovito trčil v kovinsko zaščitno ogrado, njegov bolid pa se je še vnel. A Francoz je sam skočil iz gorečega dirkalnika in ni bil huje poškodovan. Dirko so morali prekiniti za več kot eno uro, pozneje pa je ob drugem startu nesrečo doživel še Lance Stroll, ko se je njegov dirkalnik po trčenju obrnil s kolesi navzgor, a jo je tudi on odnesel brez poškodb.

Dirka pa se je tudi končala v tem slogu, saj je tri kroge pred koncem zagorel še dirkalnik Mehičana Sergia Pereza, ki je pred tem vozil na tretjem mestu, dirka pa se je končala ob novem posredovanju varnostnega avtomobila. Medtem ko je seštevek SP za sezono 2020 odločen tako v konstruktorskem kot vozniškem seštevku, je še odprt boj za drugo mesto. Verstappen je danes precej zmanjšal zaostanek za drugim Mercedesovim dirkačem, Fincem Valtterijem Bottasom, ki je bil le osmi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Dirka je bila fizično zelo zahtevna. Max je bil zelo hiter, to sem seveda lahko čutil. Zato sem hvaležen ekipi, ki mi omogoča takšne rezultate,"  je vtise po kaotični dirki strnil zmagovalec.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
29. 11. 2020 19.05
največji osmoljenec te dirke je brez dvoma Perez, zagorel motor vsega 3 kroge pred ciljem in še Bottas je popustil v formi, medtem ko Hamilton še naprej melje konkurenco, samo Max mu trenutno lahko sledi, sreča se je nasmehnila še Albonu za 3.mesto, Mclaren pa je pobral lepo število točk v boju za 3.mesto med konstruktorji