Drugi športi

Hauptman: Roglič je dokazal, da je velik šampion

Ljubljana, 15. 09. 2019 20.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Andrej Hauptman je letošnjo kolesarsko dirko po Španiji preživel kot pomočnik športnega direktorja pri ekipi Tadeja Pogačarja UAE Emirates. Selektor slovenske reprezentance je vse uspehe mladega Slovenca spremljal zelo čustveno, o Primožu Rogliču pa je dejal: "Vedelo se je, da je nesporni favorit dirke. Dokazal je, da velik šampion in kolesar."

"Kot selektor sem si želel, da bi Primož Roglič in Tadej Pogačar na dirki naredila kakšno skupno akcijo. In sta jo. Odlično sta sodelovala. Primož včeraj ni pokazal nobenega zanimanja, da bi v zasledovalni skupini dal kakšno pomoč pri lovu za Tadejem. Za Primoža se je vedelo, da je nesporni favorit Vuelte. Dokazal je, da je velik šampion in kolesar," je nad Rogličevim uspehom navdušen Andrej Hauptman.

Nekdanji odlični kolesar verjame, da bi Zasavec lahko imel danes namesto ene skupne zmage na tritedenskih dirkah tudi dve. "Dirka se ti lahko podre, če padeš. Lahko se ti kaj zgodi. Verjamem, da če Primož na dirki po Italiji ne bi zbolel, če bi malo manj dirkal pred Girom, bi dobil tudi Giro," se je na majsko tretje mesto na dirki po Italiji ozrl Hauptman. Kot pomočnik športnega direktorja pri UAE Emirates je imel več stika s Pogačarjem, ki je na koncu navdušil celoten kolesarski svet. Svojo prvo tritedensko dirko je končal s tremi etapnimi zmagami, tretjim mestom skupno in belo majico najboljšega mladega kolesarja.

Primož Roglič je z zmago na Vuelti spisal zgodovinsko poglavje slovenskega kolesarstva.
Primož Roglič je z zmago na Vuelti spisal zgodovinsko poglavje slovenskega kolesarstva. FOTO:
Zaenkrat še v šoku
"Pred startom Vuelte je bil cilj, da s Fabiem Arujem dirkamo na skupno razvrstitev. S Tadejem smo ciljali na belo majico. Vedeli smo, da bo zelo težko zaradi Miguela Angela Lopeza. Meni osebno se je zdelo skoraj nemogoče, da lahko tako mlad fant tri tedne dirka na taki ravni. Čeprav je v preteklosti kazal, da ima super regeneracijo, da je boljši, daljša kot je dirka. Rezultat je sanjski. Zmagal je tri zelo, zelo težke etape. Sploh pa način, kako jih je zmagal ... Tretje mesto je nekaj neverjetnega. Vsi v klubu smo šokirani in presrečni," je za STA dejal Hauptman.

Priznal je, da so v UAE Emirates iz dneva v dan bolj navdušeni nad mladim Slovencem in da se z veseljem ozirajo v prihodnje sezone, saj verjamejo, da lahko z njim zmagujejo vse največje dirke. Sam zase pa je priznal, da so ga uspehi nekdanjega varovanca pri ljubljanskem Rogu kar šokirali: "Zaenkrat sem tako v šoku, da nisem doživel uspehov, kot bi jih lahko. Verjetno tudi Tadej ne. To je nekaj posebnega. Ves čas sem vedel, da bo slej kot prej prišlo do nečesa takega. Ko to narediš v prvi sezoni, nanizaš osem zmag, skoraj vse na najvišji ravni ... To je šok in presenečenje. Ne samo zame, ampak za vse poznavalce."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lumpimonster
16. 09. 2019 11.48
MojsterSplinter
16. 09. 2019 10.22
+3
E, to izjavo smo še čakali. Zdaj pa vemo - šampion, torej.
apodgra
16. 09. 2019 07.52
+4
Kje ste komentatorji ? Nekdo živi na luni ali pa ne ve, kaj se dogaja v svetu športa. Pardon , nadaljujejo se državna prvenstva in nogomet je treba spremljati.
apodgra
16. 09. 2019 07.50
+28
Lepo je opisal svoja čustva in doživetja ob uspehu svojega varovanca Pogačarja. Rogliča je postavil na pravo mesto , ki mu v svetovnem kolesarstvu pripada. Oba, tako Primož in Tadej , še nas bosta navduševala s svojimi uspehi in trdno sem prepričan ,da teh ne bo malo. Veselim se in komaj čakam nove nastope obeh naših kolesarjev. Hvala za vse , kar sta nam dala in polepšala dneve ob gledanju ob TV sprejemniku .
naŠIHTmamCAJT
16. 09. 2019 07.12
-42
apodgra
17. 09. 2019 08.37
+1
naših Džihadist prav gotov ni . Ni sem pa prepričan , da se nisi od nekod vrnil .Tvoja podoba me spominja na …….
Gmwota
15. 09. 2019 21.49
+40
Ma ni besed za te fante. Kapo dol. U čast državi in nam ste!!!! 😃👍💪
apodgra
17. 09. 2019 08.40
+2
Gmwota Pusti države in jo ne mešaj v šport. Kaj je naša država napravila za ta šport. Bolj malo ali pa nič. Sedaj pa se bodo naslajali nad uspehi teh skromnih športnikov .
misko5lin
15. 09. 2019 21.48
+39
Pogačar je res car. Še strokovnjaki ne dojemajo njegovega meteorskega vzpona, kako šele mi, navadni kavčarji.