Drugi športi

Hawa N'Diaye nova krožna napadalka na Galjevici

Ljubljana, 09. 06. 2024 08.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

RK Krim Mercator še krepi svoje vrste pred začetkom sezone 2024/25. Glavni trener Dragan Adžić bo lahko v 30. zaporedni sezoni Krimove družine v elitni EHF Ligi prvakinj računal tudi na Hawo N'Diaye, novo okrepitev na položaju krožne napadalke, ki je zvestobo ljubljanskemu klubu obljubila do leta 2026.

Hawa N'Diaye je v preteklosti igrala za Metz, ki je stari znanec Krima Mercatorja v Ligi prvakinj.
Hawa N'Diaye je v preteklosti igrala za Metz, ki je stari znanec Krima Mercatorja v Ligi prvakinj. FOTO: Aljoša Kravanja

V francoskem Strasbourgu rojena Senegalka Hawa N'Diaye bo v prihodnjih dveh sezonah pomembna okrepitev na mestu krožne napadalke aktualnih slovenskih državnih prvakinj. Rokometašica, ki je svojo člansko rokometno pot sicer začela pri ekipi Le Havre AC, se je kmalu preselila med evropske velikane. Med letoma 2014 in 2017 je namreč nosila dres Metza, s katerim je prvič nastopila tudi na velikem odru.

Ana Grosje z madfžarsko ekipo eltos osvojila Ligo prvakinj, v prihodnji sezoni bo igrala za Ljubljančanke.
Ana Grosje z madfžarsko ekipo eltos osvojila Ligo prvakinj, v prihodnji sezoni bo igrala za Ljubljančanke. FOTO: EHF

Kasneje je svojo pot nadaljevala v Chambray Touraine Handball in Toulon Saint-Cyr Var Handball, v sezoni 2022/23 je igrala za madžarski Siofok KC, nazadnje pa je bila del ekipe Brest Bretagne Handball. Poseben mejnik v karieri senegalske reprezentantke predstavlja sezona 2016/2017. 5. marca 2017 je namreč dosegla svoja prva dva zadetka v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju – na domači tekmi proti Vardarju.

To je bila sezona, ko je Hawa N'Diaye pri Metzu igrala s kar tremi bodočimi soigralkami, ki se bodo v prihodnji sezoni prav tako preselile v Ljubljano: Ano Gros, Tamaro Horaček in Grace Zaadi Deuna.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anion6anion
09. 06. 2024 11.00
En kup zvezdnic , ekipa ima pa vedno ,na dan tekme , slab dan😜