Drugi športi

Hercogova in Bedene napredovala, konec za Juvanovo

Melbourne, 21. 01. 2020 07.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Polona Hercog in Aljaž Bedene sta uspešno začela nastope na prvem turnirju za veliki slam sezone, odprtem prvenstvu Avstralije. Za Kajo Juvan pa je po prvem krogu konec nastopov med posameznicami.

Več videovsebin
  • Zaključna točka Polone Hercog za zmago nad Rebecco Peterson na OP Avstralije
    00:21
    Zaključna točka Polone Hercog za zmago nad Rebecco Peterson na OP Avstralije
  • Vrhunci dvoboja Rafael Nadal - Hugo Dellien
    01:08
    Vrhunci dvoboja Rafael Nadal - Hugo Dellien

Polona Hercog je v prvem krogu zanesljivo, dvakrat s po 6:3, premagala Švedinjo Rebecco Peterson, ki je na lestvici WTA štiri mesta boljša od nje. Zdaj najboljšo slovensko igralko v drugem krogu čaka trd oreh, kar prva nosilka turnirja, domačinka Ashleigh Barty.

"Za mano je res dolgo pripravljalno obdobje. Predvsem prvo polovico smo s celotno ekipo res dobro delali. V zadnjem delu priprav nam ni šlo najbolje, saj so se mi sredi decembra pojavile težave s hrbtom," je po uvodni zmagi o pripravah na novo sezono najprej povedala Hercogova.

Stanje ni idealno
"Zaradi težav s poškodbo hrbta sem tudi odpovedala dva turnirja pred odprtim prvenstvom Avstralije, da bi sanirala poškodbo. Trenutno stanje ni idealno, je pa vseeno treba iz položaja potegniti najboljše. Šele po tem turnirju bomo naredili načrt, kako naprej," je povedala Hercogova, ki je v ponedeljek dopolnila 29 let, danes pa je uspešno začela nastope na prvem velikem slamu sezone.

Polona Hercog
Polona Hercog FOTO: AP

"Definitivno sem danes dosegla pomembno zmago. Letos namreč še nisem odigrala nobene tekme. Seveda je bilo prisotne nekaj živčnosti, ampak mislim, da sem nervozo zelo dobro nadzorovala," je o torkovem dvoboju s Petersonovo dejala najboljša slovenska igralka in dodala: "Rezultatsko je bila dokaj lahka tekma. Mislim, da sem bila v vseh delih igre boljša od nasprotnice."

Slab uvod in boljše nadaljevanje domače junakinje
Prva nosilka Bartyjeva je bila v prvem krogu s 5 : 7, 6 : 1 in 6 : 1 boljša od Ukrajinke Lesje Curenko, za ogrevanje pa je pred OP Avstralije osvojila turnir v domačem Adelaidu z nagradnim skladom 714.000 evrov in prikazala dobro formo. Bartyjeva je pred dnevi v finalu Adelaida s 6 : 2 in 7 : 5 ugnala 19-letno Ukrajinko Dajano Jastremsko, ta pa je bila tokrat v prvem krogu v Melbourne Parku usodna za mlado slovensko igralko Kajo Juvan.

Potem ko se je Juvanova prvič v karieri skozi kvalifikacije prebila na OP Avstralije, je nastope tudi končala v prvem krogu. Devetnajstletno Juvanovo je namreč gladko, dvakrat s 6:1 ugnala ukrajinska vrstnica Jastremska, sicer 21. igralka s svetovne lestvice.

"Tekma se ni odvila po mojih željah. Vseeno moram biti s turnirjem v Melbournu zadovoljna. Vidim, da lahko igram z vsemi in to je zame velika motivacija za nadaljevanje sezone," je po dvoboju Teniška zveza Slovenije citirala Juvanovo.

Bedene za preboj odigral skoraj štiri ure dolg dvoboj
Aljaž Bedene
je na igrišču Melbourne Parka v prvem krogu po treh urah in 54 minutah ter petih nizih s 6:4, 6:7 (5), 6:7 (5), 6:2 in 6:4 ugnal domačina Jamesa Duckwortha, 94. s svetovne lestvice. Bedene se bo v drugem krogu OP Avstralije pomeril z Latvijcem Ernestsom Gulbisom. Ta se je iz kvalifikacij prebil na glavni turnir in nato presenetil Kanadčana Felixa Augerja-Aliassima, 22. na lestvici ATP, ter zmagal s 7:5, 4:6, 7:6 (4) in 6:4.

Ljubljančan, 55. na lestvici ATP, se je s tri leta mlajšim tekmecem iz Sydneyja pred tem pomeril trikrat; na manjših turnirjih in kvalifikacijah za največje sta slavila vsak po enkrat, na turnirjih ATP pa je bil davnega leta 2013 v Bogoti boljši Duckworth. Tridesetletni Bedene ni niti enkrat izgubil začetnega udarca, zadel je 28 asov in naredil le štiri dvojne napake. Njegov avstralski tekmec na drugi strani je imel 21 asov, vendar tudi kar 15 dvojnih napak, začetni udarec pa je izgubil štirikrat in to je odločilo dvoboj. Bedene je dobil uvodni niz, v katerem je oddal štiri igre. Naslednja niza sta se končala po podaljšanih igrah, obakrat je krajši konec potegnil Slovenec. A je v zadnjih dveh nizih tekmecu pustil skupaj le šest iger.

"Zelo sem zadovoljen po svoji prvi zmagi v Melbournu. Sicer bi lahko slavil že prej v današnjem dvoboju, a je tekmec zelo dobro serviral, tako da mu drugem in tretjem nizu nisem mogel odvzeti servisa. Čutil sem, da sem boljši na igrišču in to v četrtem in petem nizu tudi dokazal," je povedal Bedene in se ob tem zahvalil za podporo slovenskih navijačev.

Zmago mu je zagotovila deveta v petem nizu, ko je Duckworthu odvzel začetni udarec, deseto pa brez težav dobil za težko priborjeno zmago, ki jo je v osvojenih točkah dobil sicer kar prepričljivo, s 190:158. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

VirusX
21. 01. 2020 09.32
-4
Kdo je ta fant na sliki?
Robin HUD
21. 01. 2020 11.01
-1
Zlatko Nagli?
21. 01. 2020 11.27
+3
Ni bedak,je pač gay,ker v vseh vidi moške