Drugi športi

Hercogova po slabih dveh urah boja napredovala v četrtfinale Istanbula

Istanbul, 10. 09. 2020 14.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
M.G., STA
Komentarji
1

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je v osmini finala WTA turnirja v Istanbulu premagala 24-letno Italijanko Jasmine Paolini. Hercogova, sicer tretja nosilka turnirja, je slavila s 7:5 in 6:4, dvoboj pa je trajal uro in 47 minut. Za vstop v polfinale se bo pomerila z 22-letno Španko Paulo Badoso Gibert.

Polona Hercog je prvič v sezoni 2020 v glavnem delu turnirja povezala dve zmagi.
Polona Hercog je prvič v sezoni 2020 v glavnem delu turnirja povezala dve zmagi. FOTO: AP

Polona Hercog je odprla spored v osmini finala peščenega turnirja in ga proti 97. igralki sveta Jasmine Paolini slabo začela, saj je oddala začetni udarec v četrti igri. Nato se je zbrala, takoj izenačila dvoboj in servirala za prvi niz pri vodstvu 5:4. Štiriindvajsetletna tekmica je nato znova prišla do "breaka", a Hercogova je nato dobila dve igri zapored in osvojila prvi niz, potem ko je izkoristila peto zaključno žogico.

V drugem nizu je odločitev padla v deveti igri, ko je 29-letna Mariborčanka, sicer 49. igralka sveta, dosegla še četrti odvzem servisa in nato suvereno zaključila prvi medsebojni obračun proti Paolinijevi. Hercogova je tako šele prvič v letu 2020 dosegla dve zaporedni zmagi v glavnem turnirju. Hkrati so to njeni prvi dve v nadaljevanju sezone; tako v Palermu kot v Pragi se je poslovila že v prvem krogu, na US Open pa 29-letna Mariborčanka ni potovala.

Njena naslednja tekmica Paula Badosa Gibert, sicer 94. igralka sveta, je bila v osmini finala boljša od rojakinje Sare Sorribes Tormo s 6:1, 6:4. Hercogova je s Španko enkrat že igrala in leta 2018 na turnirju v Madridu izgubila s 7:6 (5), 1:6, 2:6.

Izid, Istanbul, WTA:

- osmina finala:
Polona Hercog (Slo/3) - Jasmine Paolini 7:5, 6:4 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Praškovarit
10. 09. 2020 19.18
+4