Drugi športi

Herojski sprejem za Bernala: 'Zmagovanje je kot droga'

Zipaquira, 08. 08. 2019 14.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Egan Bernal je nedavno postal pri Kolumbijec z zmago na kolesarki dirki po Franciji. Obenem je postal sploh prvi Južnoameričan s tem dosežkom. Na sprejemu v domači Zipaquiri ga je pričakala množica navijačev, ki je svojega junaka sprejela v velikem slogu.

Egan Bernal je postal prvi Kolumbijec, ki je v Pariz pripeljal rumeno majico.
Egan Bernal je postal prvi Kolumbijec, ki je v Pariz pripeljal rumeno majico. FOTO: AP


Množici, v kateri je bilo po nekaterih navedbah okoli deset tisoč ljudi, je 22-letni Egan Bernal obljubil, da si bo tudi v prihodnosti prizadeval za podobne uspehe: "Zmagovanje je kot droga, nikoli ga ni dovolj. Želim si, da bi moje zmage doživljali kot vaš uspeh, saj mi brez vseh Kolumbijcev ne bi uspelo. Obljubljam vam, da bom še naprej trdo garal. Znova si želim osvojiti Tour. Ko mi bo to uspelo, bom napadal tretjega in nato še četrtega."

‘To je za vse Kolumbijce’
"Veliko mi pomeni, da se vas je toliko zbralo na mojem sprejemu. Tega ne bom nikoli pozabil. Šele sedaj se zavedam, kaj moja zmaga pomeni vsem Kolumbijcem. Državi sem želel povrniti to, da je vselej stala za menoj. Hkrati pa sem želel ljudem vliti upanje, očitno mi je uspelo," je bil s solzami v očeh presrečen najmlajši zmagovalec dirke po Franciji v njeni 110-letni zgodovini.

Bernal je z zmago dopolnil trojček velikih uspehov kolumbijskega kolesarstva. Nairo Quintana je pred tem namreč slavil tako na dirki po Italiji kot tudi na dirki po Španiji, ki skupaj z že omenjenim Tourom tvorijo tri najprestižnejše kolesarske dirke na koledarju. Vuelto je sicer že leta 1987 za Kolumbijo dobil tudi Luis Herrera.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.