Drugi športi

Hiter konec Hercogove in Bedeneta v Rimu, Klepačeva uspešna med dvojicami

Rim, 10. 05. 2021 18.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je v 1. krogu turnirja WTA v Rimu z nagradnim skladom 1,51 milijona evrov igrala proti 17. nosilki, Grkinji Marii Sakkari, in po skoraj treh urah izgubila s 6:7 (6), 6:3 in 2:6. Podobno usodo je v prvem krogu doživel Aljaž Bedene, ki je moral priznati premoč 41. z lestvice ATP Jan-Lennardu Struffu. Nemec je zmagal s 6:3 in 6:1.

Aljaž Bedene je dvoboj slabo odprl in hitro zaostal z 0:3, to pa je bila dovolj velika prednost za tekmečevo zmago v prvem nizu. V drugem je Slovenec prav tako izgubil prvo igro na svoj servis, Jan-Lennard Struff pa mu je nato prepustil le še igro.

Polona Hercog, 74. igralka sveta, ki se je na turnir prebila skozi kvalifikacije, je v prvem nizu proti 19. igralki sveta slabo začela in izgubila prvo igro na svoj servis. Pozneje pa je zaigrala bolje in izid izenačila v deseti igri z "breakom", v podaljšanji igri pa je bila za odtenek bolj zbrana Grkinja.

Ta je bolje začela tudi drugi niz in z "breakom" povedla z 2:0, toda Slovenka je takoj nato odvzela servis tekmici in se vrnila v igro. V sedmi igri je naredila nov "break" in povedla s 4:3, po novem "breaku" v deveti igri pa je dobila tudi niz. Tudi v tretjem nizu je grška tekmica v prvi igri odvzela servis Hercogovi, nato pa še v sedmi, kar je bilo dovolj za končno zmago.

Andreja Klepač je napredovala v drugi krog med dvojicami.
Andreja Klepač je napredovala v drugi krog med dvojicami. FOTO: AP

Na turnirju je v konkurenci dvojic igrala tudi Andreja Klepač, skupaj s Hrvatico Darijo Jurak je v uvodnem dvoboju premagala Ukrajinko Nadijo Kičenok in Romunko Raluca-Ioano Olaru z 2:6, 7:5 in 10:5. V 2. krogu ju čakata boljši iz dvoboja med šestima nosilkama, Rusinjo Darjo Kasatkino in Hrvatico Petro Martić, ter Tajvankama Hao Čing Čan in Latišo Čan.

V torek pa bo med dekleti v 1. krogu zaigrala še Tamara Zidanšek, in sicer proti Američanki Bernardi Pera.

* Rim, ATP (2.082.960 evrov):
- 1. krog:
Jan-Lennard Struff (Nem) - Aljaž Bedene (Slo) 6:3, 6:1.

* Rim, WTA (1,51 milijona evrov):
– 1. krog:
Maria Sakkari (Grč/17) - Polona Hercog (Slo) 7:6 (6), 3:6, 6:2.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.