Drugi športi

Hobotnica se vrača na celjski gol: Ujeti je potrebno želeni občutek

Celje, 04. 04. 2019 11.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po daljši odsotnosti s parketa se je v rokometne arene vrnil vratar Celja Pivovarne Laško Klemen Ferlin. Zaradi kronične urtikarije je počival 14 dni, pred dnevi pa prvič po premoru stopil na igrišče.

Vse bliže je rokometni reprezentančni premor. Nova akcija bronastih s svetovnega prvenstva leta 2017 v Franciji. Zaradi poškodb in bolezni je seznam Veselina Vujovića nekoliko spremenjen, v primerjavi z zadnjimi tekmami, med izbranci pa ni vratarja Klemna Ferlina, ki je skozi celotno tekmovalno leto navduševal v dresu Celja Pivovarne Laško. Razlog? Ne gre za spor s selektorjem oz. tradicionalni izgovor športnikov, ki potrebujejo počitek zaradi naporov v klubu, ampak je Zagradčan zbolel. Dobil kronično urtikarijo oz. t.i. koprivnico.

Čeprav je sprva kazalo, da bodo težave hitro rešljive se je situacija precej zapletla, namesto treninga z državnimi prvaki, je moral počivati, da se stvari ne bi poslabšale. "Pride samo od sebe, ne obstaja razlog, ni pravega zdravila. Potrebno je počakati, da stvar mine. Zdaj dobivam zdravila, injekcije in tablete za lajšanje simptomov. Da lahko vsaj treniram z moštvom,” je za 24ur.com povedal priljubljeni Ferlo, ki je v rumeno – modrem dresu letošnjo sezono v obup spravljal prenekaterega tekmeca med elito Lige prvakov.

Klubska stroka bo lahko znova računala na pomoč Ferlina. Ob njegovih zdravstvenih težavah ga je uspešno nadomeščal Aljaž Panjtar (desno).
Klubska stroka bo lahko znova računala na pomoč Ferlina. Ob njegovih zdravstvenih težavah ga je uspešno nadomeščal Aljaž Panjtar (desno). FOTO: Damjan Žibert

A zdaj, ko se delijo vozovnice za preboj med najelitnejšo druščino v Evropi, motiviran čaka na priložnost. Na petkovem obračunu državnega prvenstva z mariborskim Branikom je že sedel na klopi, v 58. minuti pa stopil na igrišče ob izvedbi 7-metrovke tekmeca. Bil je uspešen in zdaj verjame, da se bodo stvari premikale le še na bolje. “Veselil sem se dneva tega dne. Občutek je dober, zagotovo pa me čaka še veliko dela, da bom spet na želeni ravni. Pomembno je, da je pristop moštva pravi, da črne minute zmanjšujemo na minimum,” razmišlja vratar, ki bo junija dopolnil 30 let.

Doktor je ukazal 14 dni počitka
Ferlin je sprva verjel, da gre za blažjo obliko alergije, da bo lahko nadaljeval z vadbo, a težava je preraščala okvire normalnega, izpuščajev po koži je bilo vse več, osnovna zdravila niso pomagala. “Doktor Sašo Djurić mi je ukazal 14 dnevni premor, saj bi se lahko bolezen le še širila. Zdaj, ko sem dobil zeleno luč, da lahko znova priskočim ekipi na pomoč pa je vse lažje. Menim, da mi ne manjka prav veliko, da bi bil spet na želeni ravni, a potrebnih je še nekaj dni, da se mi povrne potrebni občutek,” je zaključil vratar, ki je v letošnji sezoni skoraj zanesljivo pokazal največ med novinci v dresu državnih prvakov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.