Drugi športi

Horvatova in Rudolf bosta odličje s SP prejela po pošti

Ljubljana, 03. 05. 2021 17.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
0

Slovenska atleta Anita Horvat in Žan Rudolf sta na svetovnem prvenstvu štafet v poljski Šleziji v teku mešanih štafet na 2 x 2 x 400 metrov osvojila bronasto odličje (3:41,95). Medalji bodo organizatorji poslali po pošti, na sprejemu po vrnitvi v domovino jima je Atletska zveza Slovenije podelila 2000 evrov nagrade.

Neolimpijska štafeta 2 x 2 x 400 metrov je bila po letu 2019 na programu teh SP šele drugič (SP potekajo od leta 2015). Tekmovalca sta izmenično dvakrat pretekla 400 m, med nastopoma pa sta imela manj kot minuto za počitek, ko je eden od njiju nastopal. Zmagala je Poljska pred Kenijo, 16 stotink je na koncu ločilo Slovenca od srebra. Horvatova in Rudolf sta bila prva slovenska atleta, ki sta nastopila na štafetnih prvenstvih.

"Pred startom nisem vesela, kaj lahko pričakujem in kako se bo moje telo odzvalo, saj je treba v zelo kratkem razmahu dvakrat preteči 400 metrov. Vedela sem, da bo težko, a na koncu nisem bila tako utrujena, kot sem menila prej. Po ogledu posnetka sem videla, da bi lahko prvi krog še malo hitreje pretekla. Kljub temu sem zadovoljna," je dejala Horvatova.

Koledarja tekem za poletno sezono še nima, njen cilj pa je nastop na olimpijskih igrah v Tokiu. Sedaj bo nadaljevala treninge, tako za tek na 400 kot na 800 m.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Že prej sem gledal SP v štafetah in mi je bila to motivacija in cilj, da tudi sam nastopim. Vedel sem, da lahko v štafeti, v kateri sva tekla na Poljskem, tekmovalci v tekih na 800 m dobro nastopijo ter da lahko z Anito osvojiva medaljo. To nama je tudi uspelo in sem vesel, dobra popotnica za olimpijsko sezono," je povedal pobudnik nastopa Rudolf.

Maja ga čakajo še treningi. "Ni veliko tekem v tem mesecu, norma za OI je zelo visoka, preseči bom moral svoj državni rekord. Načrtujem pa, da bom prišel po točkah na svetovni lestvici na OI, sedaj sem še na želenih mestih. Prvo naslednjo tekmo bom imel 2. junija na Švedskem, potem pa bom nastopil na DP, takoj nato pa v Turkuju na Finskem," je dodal Rudolf.

"Po tem, ko je marca letos v Torunu, prav tako na Poljskem, Tina Šutej osvojila srebro na dvoranskem EP, smo osvojili še eno medaljo na veliki članski tekmi. Zelo podpiram razvoj atletike tudi v teh novih disciplinah. Že lani smo se na AZS odločili, da podpremo štafete od 4 x 100 m naprej. Rezultata, ki sta ga dosegla Horvatova in Rudolf, ne gre podcenjevati, saj so vsi imeli možnost, tekla pa sta tudi zelo hitro," je pojasnil predsednik AZS Roman Dobnikar. Dodal je, da štafete vidi kot dobro pripravo in širitev nabora vrhunskih atletinj in atletov, tako zaradi skupnih priprav kot večjega medsebojnega sodelovanja trenerjev.

Koronavirus pasica nova
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.