Drugi športi

Hrvati mrzlično iščejo novega selektorja: Perkovac (že) bivši

Zagreb, 07. 02. 2024 17.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hrvaška moška članska rokometna izbrana vrsta bo nastop na letošnjem evropskem prvenstvu želela čimprej pozabiti. Razen uvodnega prebliska ob zmagi nad (nekdanjo) velesilo Španijo varovanci zdaj že nekdanjega selektorja Gorana Perkovca niso prikazali ničesar omembe vrednega. Nekdanji odličen rokometaš je tako moral zelo hitro spakirati kovčke in vroč selektorski stolček prepustiti nekomu drugemu.

Ta "nekdo drug" pa naj bi bil po poročanju številnih hrvaških medijev, še posebej zagrebških Sportskih novosti, tujec. Da, prav ste prebrali, prvič v zgodovini hrvaškega (moškega) reprezentančnega rokometa se lahko zgodi, da bo nekdanje olimpijske in svetovne prvake vodil tuji strokovnjak.

Kot najresnejši kandidati za naslednika Gorana Perkovca se omenjajo trije zelo uveljavljeni trenerji. Na prvem mestu želja članov rokometne zveze naših južnih sosedov se pojavlja ime Islandca Dagurja Sigurdssona. 50-letnik, ki trenutno opravlja vlogo selektorja japonske reprezentance, s katero bo, če bo ostal njen šef stroke tudi v bodoče, poleti nastopil na olimpijskem turnirju v Parizu, je bil v minulih dneh opažen v hrvaški prestolnici.

Hrvaški rokometaši naj bi kmalu dobili novega (tujega) selektorja.
Hrvaški rokometaši naj bi kmalu dobili novega (tujega) selektorja. FOTO: Ante Čizmić Cropix

To še seveda še nič ne pomeni, a Islandčev obisk na drugi strani dovolj zgovorno priča o resnosti ponudbe. Preden je prevzel vodenje japonskih rokometašev, se je Sigurdsson izkazal z odličnim delom v Avstriji in Nemčiji. S slednjo je med drugim osvojil evropsko zlato in olimpijski bron. Drugi najresnejši kandidat je nekdanji član nepozabne švedske generacije, tako imenovane "Bengan Boys", Magnus Andersson. Danes 57-letni strokovnjak deluje pri francoskem prvoligašu Aixu, pred tem pa je poskrbel za pravo revolucijo na Portugalskem, kjer je dvignil tamkajšnji rokomet na izjemno visoko raven.

Kot tretjega pa se omenja 50-letnega Katalonca Xavija Pascuala, ki se ga boljši poznavalci rokometa spomnijo iz obdobja, ko je s "svojo" Barcelono osvojil rokometno ligo prvakov na impresiven način brez enega samega poraza v celotni sezoni. Pascual je bil na prejšnjem evropskem prvenstvu selektor romunske izbrane vrste, trenutno pa opravlja vlogo trenerja Dinama iz Bukarešte. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SAKOSAKO
07. 02. 2024 19.50
-1
Jim damo Zormana!!!