Drugi športi

Hrvatom in Špancem le po točka, Danci brez težav

Aleksandrija, 15. 01. 2021 22.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
0

Drugi dan moškega rokometnega svetovnega prvenstva v Egiptu sta dva izmed favoritov osvojila zgolj po točko. Hrvaška proti Japonski, Španija pa proti Braziliji. Obe tekmi sta se končali z 29:29. Branilci naslova Danci so s 34:20 ugnali Bahrajn.

V skupini C je najprej Katar ugnal Angolo s 30:25, Hrvati pa so bili na pragu poraza proti Japoncem, a je devet sekund pred koncem za točko poskrbel Ivan Ćupić s sedemmetrovko. S sedmimi goli je bil pri Hrvatih sicer najboljši Marino Marić, pri Japoncih je Yuto Agarie zbral pet golov.

V skupini B so Španci šest sekund pred koncem izenačili izid, ko je zadel Raul Entrerrios. S po štirimi goli so bili sicer najboljši Angel Fernandez Perez, Ferran Sole Sala in Joan Canellas Reixach. Pri Brazilcih sta po šestkrat zadela Rogerio Moraes in Haniel Langaro. V tej skupini je Tunizija izgubila proti Poljski z 28:30.

V skupini A je Nemčija brez vsakršnih težav ugnala Urugvaj s 43:14, Madžarska pa Zelenortske otoke s 34:27.

V skupini D je Argentina z 28:22 ugnala DR Kongo, branilka naslova Danska pa je odpravila Bahrajn za 14 golov, pri čemer je Mathias Gidsel zadel desetkrat.

Iz vsake skupine bodo v drugi del napredovale po tri najboljše reprezentance. Slovenija, ki je uvodoma gladko premagala Južno Korejo, bo v 2. krogu v soboto igrala proti Rusiji. Tekma bo ob 18.00 po slovenskem času.

Hrvati so na uvodni tekmi le remizirali.
Hrvati so na uvodni tekmi le remizirali. FOTO: EHF
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.