Drugi športi

Igralec ameriškega nogometa hibo spremenil v prednost

Kentucky, 17. 10. 2021 16.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

21-letni J. J. Weaver se je rodil drugačen – na desni roki ima namreč šest povsem funkcionalnih prstov. In čeprav so ga mladostniki zaradi drugačnosti vso mladost zasmehovali, sedaj to uporablja v svojo korist. Weaver namreč uspešno igra ameriški nogomet za univerzitetno moštvo Kentucky Wildcats, njegova največja želja pa je, da bi nekoč zaigral v najmočnejši ligi ameriškega nogometa, NFL.

J. J. Weaver je na svet prijokal s šestimi prsti na desni roki. Gre za polidaktilijo oziroma stanje, ko se človek rodi s šestimi prsti na roki ali nogi. Morda se zdi to izjemna redkost, a polidaktilija naj bi se pojavila pri enem od približno tisočih novorojencev.

Weaver je dodatni prst prvi dve leti igranja za moštvo Univerze v Kentuckyju skrival. A navijači so začeli opažati, da njihov linebacker nosi posebno rokavico, zato se je 21-letnik odločil, da skrivnost razkrije in postane vzor mladim, ki se soočajo z enako posebnostjo. Weaver namreč nosi posebno rokavico, v kateri je prostor za dodaten prst. Ob razkritju posebnosti je Weaver dejal: "Ni narobe biti drugačen. Včasih je lahko drugačnost tudi tvoja prednost." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Weaver pa ni edini, ki je hibo izkoristil v športni karieri. Nekdanji igralec bejzbola Antonio Alfonseca je imel namreč dodaten prst na obeh rokah, pa tudi na obeh nogah. Prav pa mu je prišel predvsem dodaten prsti na desni roki, ki ga je izkoristil za boljši oprijem pri metanju žogice. Zaradi dodatnih prstov je Alfonseca dobil vzdevek El Pulpo oziroma Hobotnica.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Med znanimi osebnostmi, ki so se rodile s polidaktilijo, sta na primer tudi nekdanji Bondovi dekleti Halle Berry, ki se je rodila z dodatnim prstom na desnem stopalu, in Gemma Arterton, ki se je rodila s po enim dodatnim prstom na na obeh rokah. S šestimi prsti na obeh rokah pa se je rodil tudi igralec Taye Diggs. Osebam s polidaktilijo nefunkcionalne prste običajno odstranijo, funkcionalnih pa ne.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Enota NAprej
17. 10. 2021 21.33
Palec, kazalec,...mazinec in ???
MucaNeGrize
17. 10. 2021 21.14
prst gor ali dol...v tem športu mu to ne bo kaj dosti pomagalo....če bi imel troje rok...ali nog ...pa bi bil v prednosti ...Tudi na klavirju bi mu prav prišlo več prstov ...samo ima prekratke...Najbolje da gre za harmonikaša ...k Modrijanom
nikhrast
17. 10. 2021 18.39
-1
Ameriški nogomet, to je "football", za nogomet se pa v Severni Ameriki uporablja "soccer". No, football je pa preveč surov šport, nikoli ga nisem igral, vedno več se pa omenja kako nevaren je zaradi pretresa možganov.
sam250
17. 10. 2021 17.35
-5
ameriški nogomet,ne bom nigdar razumel zakaj se sploh gre
dasdadasda
17. 10. 2021 18.00
+9
Ramzess
17. 10. 2021 17.28
-5
Hm, a ni to na mejo goljufanja, saj taki niso enakopravni drugim igralcem, ker izkoriščajo svojo hibo.