Drugi športi

Isakovičeva v evropskem vrhu

Eindhoven, 19. 03. 2008 20.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sara Isakovič je na evropskem prvenstvu na 100 m prosto dosegla nov državni rekord 54,86. Srb Milorad Čavić pa je poskrbel za politični protest.

Drugi dan plavalnega dela tekmovanja na evropskem prvenstvu v plavanju in vodnih športih je za izjemno presenečenje poskrbela Sara Isakovič, ki je na 100 m prosto v polfinalu dosegla nov državni rekord 54,86 in se kot peta uvrstila v finale.

Sara Isakovič
Sara Isakovič FOTO: Reuters

Plavalka Žita Gorenjke Radovljice se je z dosežkom 54,86 prebila v sam evropski vrh kraljevske plavalne discipline. Sezono je začela z državnim rekordom 56,00, pred 14 dnevi je v Belgiji z dosežkom 55,72 prebila prvo sprintersko mejo, danes pa je svoj dosežek še stopnjevala in premagala tudi mejo 55 sekund, ki loči zelo dobre od najboljših. Najprej je v predtekmovanju dosegla izid 55,10, v polfinalu pa 54,86. "Presrečna sem. Letos sem si želela le dosežek pod 56 sekundami, saj sem se v zadnjih sezonah vseskozi vrtela okrog te znamke. Odprlo se je v Belgiji, a sem že takrat vedela, da sem sposobna plavati še hitreje. Izredno zadovoljna sem bila že z jutranjim državnim rekordom, takšnega izida in uvrstitve v finale nisem pričakovala."

Politični protest Čaviča

Na 50 m delfin je rekord dosegel Srb Milorad Čavić, ki je poskrbel tudi za sicer prepovedan politični protest na trenutno enem največjih športnih dogodkov na svetu.

Milorad Čavič
Milorad Čavič FOTO: Reuters

Čavič je evropski rekord dosegel že v torkovem polfinalu, v sredo pa se je nov najboljši čas v Evropi ustavil pri 23,11 sekunde in Čavič je na letošnjem EP osvojil prvo zlato medaljo. A Čavičev dosežek tokrat ni bil le športne narave. Pred nastopom in na podelitvi si je oblekel majico z napisom Kosovo je Srbija, zaradi česar lahko pričakuje kazen s strani Evropske plavalne zveze, ki na svojih prireditvah ne dopušča političnih protestov.

"Zadeve ne bi komentiral. Napravil sem tisto kar mislim in tisto, kar misli cela Srbija," je na kratko povedal srbski plavalec, ki načrtuje tudi zlato na 100-metrski razdalji. "Moj glavni cilj so sicer olimpijske igre, a sem že zdaj v vrhunski formi. Tudi danes bi lahko na 50-metrski razdalji že plaval boljše od svetovnega rekorda Južnoafričana Rolanda Schoemana (22,96 op.p.)."  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ajaho:-)...
19. 03. 2008 21.38
Bravo sara, ampak zgleda pa ko dec