Drugi športi

Italijani kraljevali na 12. etapi

Madrid, 11. 09. 2008 18.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Italijanski kolesar Paolo Bettini (QuickStep) je zmagovalec 12. etape dirke po Španiji.

Paolo Bettini
Paolo Bettini FOTO: Reuters

Italijan Paolo Bettini (QuickStep) je zmagal na 12. etapi Vuelte od Burgosa do mesta Suances. Na drugem in tretjem mestu 187 km dolge preizkušnje na severu ob španski atlantski obali sta bila tudi Italijana Davide Rebellin (Gerolsteiner) in Damiano Cunego (Lampre). Egoi Martinez (Euskatel) je obdržal majico vodilnega.

Kolesarsko karavano so spremljale ne prav idealne razmere za kolesarske podvige; mrzlo in mokro vreme, tempo pa so diktirali tudi trije kar hudi vzponi in spusti po spolzkem in mokrem cestišču. Edinega slovenskega kolesarja Gorazda Štanglja (Liquigas) ni bilo v ospredju, etapo pa je končal na 113. mestu. Po dvanajsti etapi na vrhu ni prišlo do sprememb v skupni razvrstitvi.

Član baskovskega moštva Euskaltel iz Španije Martinez je ohranil prednost pred drugouvrščenim v skupni razvrstitvi Američanom Levijem Leipheimerjem ter pred lanskim zmagovalcem Toura Albertom Contadorjem (oba Astana).

Izidi (12. etapa):

1. Paolo Bettini (Ita/QuickStep)
2. Davide Rebellin (Ita/Gerolsteiner)
3. Damiano Cunego (Ita/Lampre)
4. Alessandro Ballan (Ita/Lampre)
5. Alberto Contador (Špa/Astana)
6. Egoi Martinez (Špa/Euskaltel-Euskadi)
7. Oliver Zaugg (Švi/Gerolsteiner)
8. Carlos Sastre (Špa/CSC/Saxo Bank)
9. Levi Leipheimer (ZDA/Astana)
10. Igor Anton (Špa/Euskaltel-Euskadi)

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.