Odbojka

Iza Mlakar prestopila v vrste zmagovalk evropske lige prvakinj

Maribor, 15. 06. 2019 11.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./M.F./M.J.
Komentarji
1

Slovenska odbojkarska reprezentantka Iza Mlakar je trenutno povsem osredotočena na reprezentančne izzive, a je pomemben in velik korak naredila tudi na klubskem področju. Seli se v močno italijansko ligo, kjer bo nosila dres moštva Igor Volley Novara.

Iza Mlakar je bila ključni del ekipe Nova KBM Branik, s katero je letos osvojila tudi naslov državnega prvaka. Velik korak je prestop v močno italijansko liga, saj je podpisala enoletno pogodbo z moštvom Igor Volley Novara, ki je v letošnji sezoni slavilo v evropski ligi prvakinj.

"Za mano je sedem sijajnih, a tudi napornih sezon. Vesela sem, da odhajam veliko bolj zrela, kot sem bila pred štirimi leti, ko sem začutila željo po igranju v tujini, vendar sem zaradi študija medicine, ki sem ga vsa štiri leta usklajevala z odbojko, v Mariboru tudi ostala. Zdaj odhajam ponosna na vse, kar sem tukaj v Sloveniji dosegla in se hkrati veselim novih izzivov. Novo poglavje v mojem življenju se začenja v sosednji Italiji, pri odbojkarskem klubu Igor Volley Novara. Klub mi je ponudil priložnost, ki sem jo z veseljem sprejela, saj verjamem, da bo to nov mejnik v moji karieri in podlaga za nadaljnji lastni razvoj. S klubom sem sklenila enoletno pogodbo. Igranje za takšen klub je zame velika čast in zavedam se, da hkrati tudi velika odgovornost. Tam se bom morala znova dokazati," je sporočila Mlakarjeva.

Velike naloge Mlakarjevo in soigralke čakajo tudi v reprezentanci. Slovenske odbojkarice trenutno nastopajo v evropski ligi, nato pa jih čaka nastop na evropskem prvenstvu, ki bo na sporedu od 23. avgusta do 8. septembra, Slovenke bodo še drugič v zgodovini nastopile na EP, igrale bodo v skupini B v poljskem Lodžu, skupaj s Poljsko, Italijo, Belgijo, Portugalsko in Ukrajino.

Iza Mlakar
Iza Mlakar FOTO: Aleš Oblak
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
15. 06. 2019 16.42
+7
Srečno, Iza. In predvsem ti želim, da se izogneš poškodbam. Z delom pa boš dosegla to, kar si si zastavila.