Drugi športi

Jadralski Krpani v Španiji začeli z drugim mestom

Las Palmas, 10. 11. 2023 17.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na morju pred Las Palmasom se je opoldne začela finalna serija regat zlatega jadralskega pokala SSL. V uvodnem plovu je slovenska ekipa Krpanov zasedla drugo mesto v skupini. Za zmagovalci s Tahitija je posadka s kapetanom Vasilijem Žbogarjem na čelu zaostala 13 sekund.

Star Sailors League
Star Sailors League FOTO: AP

Prva skupina, v kateri je bila tudi Slovenija, se je izza startne linije pognala okoli poldneva. Tahitijci in Bolgari so krenili na levo stran polja, Peru je takoj po startu odstopil zaradi okvare opreme, slovenski Krpani pa so obrnili na desno stran regatnega polja. Taktična poteza jih je privedla na drugo mesto, za Črne Perle s Tahitija, kjer so se slovenski predstavniki obdržali do prihoda v cilj.

"Mislim, da je za začetek to dobra uvrstitev, saj v tej sestavi nismo jadrali skupaj že od lani. Da bomo optimalno delovali kot ekipa, potrebujemo še kakšen dan. Verjamem, da bomo že v naslednjih plovih odpravili ugotovljene pomanjkljivosti. Za jadranje smo imeli sicer lepe vetrovne pogoje, večji val, ki ga nismo vajeni. Motivacija v ekipi je velika in se že veselimo naslednjih regat, ko bomo še izpilil naše nastope in se potrudili biti v ospredju, kajti samo prvi dve mesti vodita v nadaljevanje tekmovanja," je uvodno predstavo strnil Vasilij Žbogar, daleč najuspešnejši slovenski jadralec v zgodovini.

Finale zlate lige SSL, ki bi se moral odviti že lani ob tem času v Bahrajnu, a je bil zaradi tehničnih in logističnih težav prestavljen, se je naposled le začel. Jadralce je na regatnem polju pred Las Palmason pričakalo toplo vreme ter srednje močan veter, ki je pihal z jakostjo med 10 do 12 vozli. Slovenska posadka bo drugič nastopila v soboto dopoldne.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.