Drugi športi

Jakobsen prvič po grozljivem padcu ugnal vso sprintersko konkurenco

Zolder, 21. 07. 2021 18.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.B.
Komentarji
0

Nizozemski kolesar Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick-Step) je zmagovalec druge etape dirke po Valoniji, ki spada v drugi najvišji rang profesionalnega kolesarstva. To je prva zmaga nesrečnega 24-letnega sprinterja, ki je lani avgusta preživel hudo nesrečo v zaključku prve etape dirke po Poljski v Katowicah.

Fabio Jakobsen je z zmago zapečatil dolgo okrevanje po grozljivem padcu.
Fabio Jakobsen je z zmago zapečatil dolgo okrevanje po grozljivem padcu. FOTO: AP

Zmago, sicer že 19. v karieri, je proslavil zelo čustveno. "To pomeni konec mojega okrevanja. Zdaj lahko rečem, da sem se vrnil. Komaj čakam, da dosežem še kakšno zmago," je za profilu svojega moštva na Twitterju zapisal Fabio Jakobsen. Štiriindvajsetletnik je veljal za enega najbolj talentiranih sprinterjev, po nesreči pa je tudi sam izrazil dvom, ali bo zaradi psihičnih težav še kdaj nastopal na tako visoki ravni.

Jakobsen se je v Katowicah nekaj dni boril za življenje po nesreči, ki jo je zaradi spremembe smeri v sprintu povzročil njegov rojak Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma), sicer zmagovalec prve etape letošnje dirke po Valoniji. Jakobsen je nato prestal številne operacije obraza ter se letos aprila po mučnem okrevanju vrnil v poklicno kolesarstvo.

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!

Na samih dirkah letos ni posegel visoko, je pa v dobri formi dočakal dirko po Valoniji. Prva etapa je v torek pripadla prav Groenewegnu, Jakobsen pa je tokrat v zaključku na dirkališču v Zolderju ugnal Kolumbijca Fernanda Gavirio (UAE Team Emirates) in Belgijca Amauryja Capiota (Arkea Samsic).

Naslednji cilj za Nizozemca je nastop na dirki po Španiji, ki se bo začela 14. avgusta. Sredino etapo, ki bi morala potekati od Verviersa do Herveja, so sicer zaradi nedavnih poplav prestavili na dirkališče v Zolder.

Padec Fabia Jakobsena na lanski dirki po Poljski:

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.