Drugi športi

Jakupovićeva uspešna v prvem krogu Dubaja, za nagrado sledi Kerberjeva

Dubaj, 18. 02. 2019 14.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenska teniška igralka Dalila Jakupović je uspešno začela nastope na glavnem turnirju v Dubaju z nagradnim skladom 2.828.000 ameriških dolarjev. V prvem krogu je slovenska kvalifikantka z 1:6, 6:1 in 6:2 premagala Kazahstanko Zarino Dijas. V drugem krogu se bo pomerila s peto nosilko Nemko Angelique Kerber, ki je bila v prvem krogu prosta.

Dalila Jakupović
Dalila Jakupović FOTO: AP

V Dubaju nastopa večina najboljših igralk na svetu, prva nosilka je tudi prva igralka sveta Japonka Naomi Osaka. Od Slovenk je v kvalifikacijah nastopila tudi Polona Hercog, a je bila neuspešna, nastop na glavnem turnirju ji je preprečila Čehinja Lucie Hradecka, ki je zmagala z 2:6, 7:5 in 6:0. Pred tem je Hercogova ugnala Angležinjo Eden Silva.

Jakupovićeva bo skupaj z Romunko Irino Bara igrala med dvojicami, med katerimi je že izpadla Katarina Srebotnik, skupaj z Raquel Attawo sta ju premagali Španka Lara Arruabarrena in Američanka Kaitlyn Christian. Med dvojicami bo nastopila tudi Andreja Klepač.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.