Drugi športi

Jakupovićeva z zmago nad Rusovo v četrtfinalu Taškenta

Taškent, 26. 09. 2018 10.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenska teniška igralka Dalila Jakupović, 85. igralka sveta, se je uvrstila med osem najboljših na WTA-turnirju v Uzbekistanu, ki se igra na trdi podlagi. 27-letnica je v dveh nizih s 6:1 in 7:6 izločila nizozemsko predstavnico Arantxo Rus.

Jakupovićeva potrjuje dobro formo, ki jo kaže vso sezono.
Jakupovićeva potrjuje dobro formo, ki jo kaže vso sezono. FOTO: AP

Slovenska teniška igralka potrjuje, da je v zelo dobri formi. Tokrat se je v Taškentu prebila med osem najboljših. Za zmago nad Rusovo je potrebovala uro in pol, v četrtfinalu pa jo čaka nepostavljena Rusinja Anastazija Potapova, sicer 132. igralka sveta. A gre za mlado, šele 17. letno igralko, ki se strmo vzpenja po WTA-lestvici. V prvem krogu je Rusinja izločila četrto nosilko, Švicarko Stefanie Voegele. Slovenska predstavnica je v prvem krogu izločila še eno Rusinjo, in sicer Ano Blinkovo.

Uspešna tudi v dvojicah
Kasneje je Jakupovićeva je v paru z Belorusinjo Vero Lapko lopar prekrižala z rusko-kazahstanskim parom Aleksandro Panovo in Galino Voskobojevo. Slovensko-beloruska naveza je zmagala s 3:6, 6:2 in 10:6. V četrtfinalu bo tako na sporedu slovenski dvoboj. Jakupovićeva in Lapkova se bosta namreč za polfinale udarili s Slovenko Tamaro Zidanšek in Srbkinjo Olgo Danilović.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.