Drugi športi

Jan Drozg zabija gole in čaka na klic iz Pittsburgha

Pittsburgh, 11. 11. 2019 10.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski hokejist Jan Drozg je sezono začel pri moštvu Wheeling Nailers v ligi ECHL. Mariborčan je po golih prvi strelec ekipe in čaka na priložnost, da naredi korak naprej in dobi priložnost v najboljši hokejski ligi na svetu. Slovenski reprezentant pravi,

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Jan Drozg je letošnjo sezono začel pri članski ekipi Wheeling Nailers, sicer podružnici NHL moštva Pittsburgh Penguins. Gre za ligo ECHL (East Coast Hockey League), kjer se "kalijo" igralci, ki potem dobijo priložnost v ligi AHL (podružnica Pittsburgha je moštvo Wilkes-Barre/Scranton Penguins) in nato v ligi NHL. V zgornjem videu je Drozg dosegel gol proti Toledu, spodaj pa je njegov gol iz tekme proti Readingu.

"Pri Pingvinih so se odločili, da svojo prvo člansko sezono začnem v razvojni ligi. Kot vsak športnik si seveda želim igrati na najvišjem možnem nivoju, tako moja želja še zmeraj ostaja liga NHL. Priznam, igram tukaj, kjer nisem pričakoval, da bom začel svojo prvo člansko sezono. Ampak potrebno bo iti korak za korakom. Najprej se bom moral dokazati tukaj. Mislim, da je vsak začetek dokaj težek, sploh ko menjaš okolje, ekipo, soigralce. Prilagoditi se moraš na vse nove stvari, ampak zadeve gredo iz dneva v dan na bolje, tudi jaz se počutim bolje," je v sporočilu slovenskim medijem povedal Drozg.

Jan Drozg
Jan Drozg FOTO: Aljoša Kravanja

Mariborčan je trenutno prvi strelec moštva, na 10 tekmah je dosegel šest golov in dodal še štiri podaje. Po točkah je četrti igralec moštva, Myles Powell je prvi s 13 točkami (3 goli, 10 podaj). "Sezona se je komaj dobro začela. Trenutno imam sicer največ golov v naši ekipi, ampak smo na začetku sezone in je težko govoriti o golih in o točkah. Mislim, da sem na pravi poti, bomo pa kasneje lahko naredili rezime o tem, koliko je bilo vse skupaj uspešno. Cilj v letošnji sezoni je ta, da dobim vpoklic v ligo AHL in kasneje v ligo NHL. Vsi igralci, ki smo tukaj, imamo podoben cilj. Vsi si želimo to doseči in na drugi strani si seveda želim, da iz dneva v dan napredujem in postajam boljši igralec," pravi 20-letni hokejist, katerega ena od največjih kvalitet je hitrost. Drozg je s Pittsburghom, ki ga je leta 2017 izbral na naboru, pred sezono podpisal triletno pogodbo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tako slovenski reprezentant čaka na veliko priložnost, zadnji dve sezoni je igral za moštvo Shawinigan Cataractes v ligi QMJHL, v zadnji sezoni je dosegel 62 točk na 60 tekmah (21 golov, 41 podaj), dve tekmi je odigral tudi v AHL."Priznam, da mi na začetku ni bilo najlažje, ampak se počasi postavljajo stvari na svoja mesta. To je moja prva sezona med člani in nisem si mislil, da bo lažje. Vedel sem, v kaj se spuščam in kakšna je ta liga.Več ali manj se mi zdi, da je vse stvar navade. Prej se navadiš oziroma na nek način prilagodiš, lažje ti je," je pragmatičen Mariborčan, ki dobro ve, da je treba iti korak za korakom.

Obenem je izpostavil, kaj trenutno najtežje prenaša: "Najtežje do sedaj so mi vožnje. V tej ligi se na vsa gostovanja potuje z avtobusom. To so res dolga gostovanja. Povprečno je 8-9 ur vožnje v eno smer. Igramo 72 tekem na sezono, od tega jih je polovica v gosteh in to je res veliko potovanj. Večinoma je naš ritem hokej-avtobus, hokej-avtobus in ponovi. Kot sem rekel, vse je stvar navade, mi pa v začetku to povzroča kar nekaj preglavic, ampak se bom navadil tudi na to."

Jan Drozg
Jan Drozg FOTO: Aljoša Kravanja

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

El Diablo 2013
11. 11. 2019 15.22
-1
čaki, a ni on že igral v AHL-u? Kakšen korak naprej je to, če je zdej nivo nižje?
ziggi1
11. 11. 2019 13.59
+5
preprican sem da bo poklican v pit v kratkem