Drugi športi

Janja Garnbret: Če ne bi plezala, bi dirkala

Ljubljana, 24. 09. 2019 16.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Prva zvezdnica karavane športnega plezanja Janja Garnbret je po SP na Japonskem imela krajši premor od treningov, med katerim se je spočila, si nabrala novih moči in si zagotovila motivacijo za preostanek sezone. Nazadnje se je preizkusila na dirkališču Red Bull Ring v Spielbergu ter za krmilom bolida formule 4 dokazala, da ni samo odlična na vertikalnih smereh.

Janja Garnbret
Janja Garnbret FOTO: Damjan Žibert
Janja Garnbret se je preizkusila tudi za volanom Porsche Cayman S in KTM X-Bowa.
Domači športni plezalci visoko motivirani pričakujejo svetovni pokal v težavnosti v Kranju. V ospredju domače ekipe sta svetovni prvakinja in podprvakinja Janja Garnbret in Mia Krampl. Če motivacija in uspehi slovenskih plezalcev niso vprašljivi, pa je negotova prihodnost kranjske tekme, ki še ni vključena na tekmovalni spored za leto 2020.

"Če ne bi plezala, bi dirkala," se dirkanja ni ustrašila Garnbretova, ki si močno želi nastopiti na domači tekmi. "Sem motivirana, se veselim kranjske tekme in preostanka sezone. Grem uživati in dati vse od sebe, kranjska tekma je vseeno drugačna od ostalih," je dejala 20-letna Garnbretova, ki "ima cilj" tudi v seštevku sezone svetovnega pokala v težavnosti, v katerem je trenutno na drugem mestu, do konca pa so še tri tekme. Za preostali del ekipe je kranjska tekma priložnost za lovljenje kvalifikacijskih mest za Toulouse, kjer bodo delili preostale olimpijske vozovnice za Tokio.

V slovenski posadki za Kranj so Janja Garnbret, Mia Krampl, Lučka Rakovec, veteranka Mina Markovič, Tjaša Kalan, Lana Skušek in Lucija Tarkuš med ženskami ter Jernej Kruder, Anže Peharc, Martin Bergant, Luka Potočar, Milan Preskar, Žiga Zajc in Andrej Polak med moškimi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.