Drugi športi

Janja Garnbret do tretje letošnje zmage, Škofic drugič zapored na stopničkah

Arco, 29. 07. 2018 07.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska plezalka Janja Garnbret je na letošnji četrti tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v italijanskem Arcu dosegla tretjo zmago v tej sezoni. Na slovitem tekmovalnem prizorišču je lani in predlani osvojila tretje mesto, tokrat pa je ukanila vso konkurenco. Njen uspeh je dopolnil Domen Škofic, ki je zasedel tretje mesto.

Janja Garnbret.
Janja Garnbret. FOTO:

Slovenska športna plezalka Janja Garnbret (Šaleški AO) je bila z vrhovi kvalifikacijskih in polfinalne smeri korak pred tekmicami, prav tako je najboljšo predstavo prikazala tudi v zahtevnem finalu, kjer je padla tri gibe pod vrhom, a prepričljivo zmagala pred Avstrijko Jessico Pilz na drugem in Belgijko Anak Verhoeven na tretjem mestu.

"Arco ni bil moj najboljši prijatelj, saj me ni spustil s tretjega mesta, zato sem si letos še posebej želela zmago in že v kvalifikacijah dala vse od sebe," se je kar smejalo 19-letni Korošici, ki je uspela premagati urok Arca, potem ko je letos zmagala tudi v Villarsu in Brianconu, v Chamonixu pa je bila druga.

Škofic drugič zapored
"Finalno smer sem odplezala malce nesproščeno, saj na začetku nismo poznale sekvence gibov, nato pa se mi ni uspelo sprostiti, četudi je smer dovoljevala malo počitkov in reševanja. Na koncu me je zmanjkalo, a sem bila zadovoljna s tem, kar sem pokazala, saj sem se potrudila po svojih najboljših močeh in zato bila zadovoljna tudi brez vrha," dodaja plezalka, ki se je z novimi stopničkami trdno zasidrala na mestu vodilne v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnostnem plezanju.

Drugič zapored v letošnji sezoni se je na zmagovalni oder povzpel Domen Škofic (ŠPO PD Radovljica), ki je bron iz Briancona pred tednom dni oplemenitil še z bronom v Arcu. Četudi je v finalu zdrsnil med vpenjanjem, je dobro plezanje zadostovalo za odlično tretje mesto. Zmagal je Avstrijec Jakob Schubert, drugi je bil Italijan Stefano Ghisolfi.

Super rezultati si sledijo
"S finalnim plezanjem sicer nisem zadovoljen, ker mi je spodrsnilo, a biti z napako spet na stopničkah je samo potrditev, da je forma res dobra in se mi bo enkrat res odprlo," je dejal Škofic in nadaljeval: "V Arcu sem kar nekako čutil, da bom zmagal, a mi je zdrs to preprečil, do tistega mesta pa sem se res dobro počutil in smer mi je bila zelo všeč, zato sem jo želel preplezati. Kaže, da bo treba za zmago še malo počakati, a počutim se zelo dobro. Na koncu sem vesel stopničk, a ostaja grenak priokus, saj letos še nisem sestavil plezanja, kot ga znam, čeprav se kljub temu vrstijo super rezultati."

V polfinalu so nastopile še tri Slovenke: Tjaši Kalan (AO PD Kranj) na devetem mestu se je že tretjič v sezoni finale za las izmuznilo, Mina Markovič (PK Plus) se je z isto polfinalno višino kot Kalanova uvrstila na deseto mesto, Katja Kadić (PK Škofja Loka) pa je tekmovanje sklenila na 26. mestu. Slovenske barve so zastopali še Milan Preskar (PK Škofja Loka) na 29., Tjaša Slemenšek (Šaleški AO) na 39. in Martin Bergant (PK Škofja Loka) na 49. mestu.

Hren: Gremo v pravo smer
"Že vso sezono gremo v pravo smer. Škoda za Tjašo in Mino, da sta ostali ravno pod črto finala. Po drugi strani pa smo v zakletem Arcu stvari postavili na pravo mesto. Zelo sem vesel za Janjo, ki bo vedno poskusila pokazati najboljše, kar zna, in zelo sem vesel za Domna, ki je v finalu pokazal res dobro plezanje, škoda le, da mu je zdrsnilo," je črto potegnil selektor slovenske reprezentance v športnem plezanju Gorazd Hren.

Športnoplezalno karavano po napornem juliju čaka krajši tekmovalni premor, naslednja tekma svetovnega pokala bo v balvanskem plezanju, in sicer 17. in 18. avgusta v Münchnu, vrhunec sezone pa predstavlja svetovno prvenstvo v športnem plezanju, ki ga od 6. do 16. septembra gosti Innsbruck, 29. in 30. septembra pa bomo za najboljše športne plezalke in plezalce znova lahko navijali v Kranju.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

šumar
29. 07. 2018 10.09
+1
a je sploh kje prenos plezanja ?
ehjaehja
29. 07. 2018 11.51
+0
ehjaehja
29. 07. 2018 11.54
+1
a odkar kraljevi klub kraljuje v ligi prvakov si kr obupal pa šel na plezanje?HAHAHA😂😂😂😂😁😃😄