Drugi športi

Janja Garnbret in Domen Škofic druga na tekmi v Brianconu

Briancon, 22. 08. 2020 21.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Janja Garnbret je osvojila drugo mesto na tekmi svetovnega pokala v športnem plezanju v disciplini težavnost v Brianconu v Franciji. V sobotnem večernem ženskem finalu sta vrh smeri osvojili Garnbretova in Italijanka Laura Rogora, ki je vodila v kvalifikacijah in polfinalu.

Slovenska šampionka Janja Garnbret (na fotografiji) je bila v Brianconu druga že lani.
Slovenska šampionka Janja Garnbret (na fotografiji) je bila v Brianconu druga že lani. FOTO: Samo Vidic

Janja Garnbret je bila v kvalifikacijah na vrhu skupaj z Italijanko Lauro Rogoro, v polfinalu pa si je priplezala tretje mesto. Tretje mesto je v soboto zvečer pripadlo Francozinji Fanny Gibert. Slovenija je imela v finalu kar štiri predstavnice, največ med reprezentancami, kar je nov lep dosežek slovenske reprezentance v športnem plezanju.

Vita Lukan in Tjaša Kalan sta osvojili peto in šesto mesto, Lucija Tarkuš je svoj prvi finale na tekmah najvišje ravni končala na devetem mestu od devetih tekmovalk, ki so se pomerile v finalu. Garnbretova, najboljša slovenska športna plezalka, je lani v Brianconu prav tako osvojila drugo mesto.

Sezono 2019, v kateri je 21-letna Korošica navdušila s tremi osvojenimi naslovi svetovne prvakinje v težavnosti, balvanih in kombinaciji, je zaokrožila 27. oktobra z drugim mestom na tekmi v težavnosti v Inzaiu na Japonskem. To je bila tudi zadnja tekme svetovnega pokala v športnem plezanju pred dolgim tekmovalnim premorom zaradi novega koronavirusa.

Škofic tudi sam do drugega mesta
Po Garnbretovi je na stopničke na tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v Brianconu stopil tudi njen življenjski sopotnik Domen Škofic. Tako Garnbretova kot Škofic sta osvojila drugo mesto, pri moških pa je bil najboljši češki šampion Adam Ondra. Slovenija je imela v nocojšnjem finalu šest finalistov, štiri v ženski in dva v moški konkurenci. Luka Potočar je osvojil četrto mesto, kar je njegov najboljši dosežek na tekmah za svetovni pokal. 

Mednarodni zvezi za športno plezanje je v Brianconu uspelo pripraviti prvo tekmo svetovnega pokala v športnem plezanju v letošnji sezoni, ki pa bo upoštevajoč epidemiološke razmere po svetu in omejitve glede potovanj najverjetneje tudi edina letos.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
23. 08. 2020 09.07
+2
Skromna novička . Lep dokaz , kako so nekateri športi pri nas zapostavljeni in kako vrhunske športnike iz teh športov ponižujemo. Vsem bi moralo biti jasno, da so slovenski športniki na listi prioritete objavljenih športnih novic na prvem mestu in pika.
Sajuz
22. 08. 2020 21.45
+2
Ene slike niste mogl zbrskat iz tekmovanja?