Drugi športi

Janja Garnbret na vrh kvalifikacij

Praga, 02. 06. 2023 19.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Janja Garnbret je vrhunsko izpeljala svoj prvi nastop v balvanskem plezanju po februarski poškodbi palca na levi nogi. Olimpijska šampionka iz Slovenije je v kvalifikacijah tekme svetovnega pokala v športnem plezanju v disciplini balvani v Pragi rešila pet balvanskih problemov od petih ter se že po prvem krogu zavihtela na vrh razpredelnice.

Janja Garnbret
Janja Garnbret FOTO: AP

Garnbretova je zaradi poškodbe izpustila uvodne tri tekme sezone svetovnega pokala v balvanskem plezanju na Japonskem, v Južni Koreji in v ZDA. Zaradi uspešne rehabilitacije sta s trenerjem Romanom Krajnikom vrnitev v tekmovalno karavano načrtovala na Češkem, kar se je za zdaj izkazalo za pravilno odločitev.

Garnbretova je namreč v kvalifikacijah znova pokazala tisto staro formo, ki jo je krasila pred poškodbo. Štiri od pet balvanov je premagala od prvega do zadnjega oprimka v enem poskusu, le za tretjega je za vrh balvana potrebovala pet poskusov. Gre za dosežek, s katerim se je zanesljivo uvrstila v nedeljski ženski polfinale najboljše dvajseterice.

Že pred tem je bil v moških kvalifikacijah uspešen Jernej Kruder, ki se je s 17. dosežkom prvič letos uvrstil v polfinale.

Od Slovenk so na startu kvalifikacij tudi Katja Debevec, Julija Kruder, Lučka Rakovec in Lucija Tarkuš. Te se še niso končale.

Sobota bo v znamenju polfinalnih in finalnih odločitev v moški konkurenci, v nedeljo pa bo po polfinalu sledil še ženski finale, kamor se bo uvrstilo najboljših šest.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

punkracij
02. 06. 2023 21.19
+1
Kdor zna zna.